Adapazarı'nda 11 şepheli hastaneye kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Adapazarında 11 şepheli hastaneye kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 16:58

ADAPAZARI'nda hasta tavuğu kesip yedikten sonra hastalanan bir kişi ile ailesinden 9 kişi hastaneye kaldırıldı. İstanbul'da ölü güvercinleri ellediğini söyleyen bir kişi de geldiği Adapazarı'nda hastalanınca kuş gribi şüphesiyle tedavi altına alındı.

Adapazarı’nın Van Mahallesi'nde oturan 35 yaşındaki Lütfü Çıplak hastalandı. Bir süre önce de hastalanan tavuğunu kesip yediğini söyleyen Çıplak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sakarya Valiliği’nin de durumdan haberdar edilmesi üzerine, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri Lütfü Çıplak’ın oturduğu ev ve çevresinde tedbir olarak dezenfekte çalışması yaptı. Bu arada Çıplak Ailesi'nden 9 kişi daha tedbir amacıyla hastanede gözetim altına alındı. Lütfü Çıplak’ın kuş gribi virüsü taşıyıp taşımadığını belirlemek için tahliller sürüyor.

Bu arada İstanbul’dan Adapazarı’ndaki yakınlarının yanına gelen ve burada rahatsızlanan Resul Sancak adlı kişi de İstanbul’da ölü güvercinleri ellediğini belirtince aynı hastanede gözlem altına alındı.
Sakarya Valisi Nuri Okutan düzenlediği basın toplantısında gözlem altına alınan kişilerin kontrollerinin sürdüğünü, her türlü tedbirin alındığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!