Adapazarı tren istasyonu taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

Adapazarı tren istasyonu taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 10:56

ADAPAZARI kent merkezinde yaklaşık 100 yıldır hizmet veren tren istasyonunun, kentin 4 kilometre dışında bulunan 32 Evler Mahallesi’ndeki Mithatpaşa Tren İstasyonu’na taşınmasına karar verildi.

Haberin Devamı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin aralık ayı olağan meclis toplantısında, Gar Meydanı'nın düzenlenmesi ve tren istasyonunun 32 Evler Mahallesi'ne taşınması kabul edildi. Karara göre, Gar Meydanı taşımadan sonra yeniden düzenlenecek. Yapılacak çalışmayı slayt eşliğinde meclis üyelerine anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Zeki Toçoğlu, Sakarya'nın daha modern bir yapıya kavuşmasını sağlayacaklarını söyledi.

Gar Meydanı'nın, kentin ortasında kangren haline gelmiş bir sorun olduğunu belirten Başkan Toçoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ile yaptığımız görüşmelerde bu sorunun çözülmesi gerektiğini söyledik. Onlar da bizim teklifimize sıcak baktılar ve bu sorunu çözmek için şimdi adım atıyoruz. Gar Meydanı'nda, hak sahiplerinin hakları da iade edilecek” dedi.

Muhalefetin eleştirilerini de cevaplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, bu konuda yapılacak başka önerilere de açık olduklarını fakat kendilerinden başka bu sorunun çözümü için kimsenin adım atmadığını ileri sürdü.

Büyükşehir Belediyesi'nin, garın taşınmasıyla boşalacak alanı ticaret merkezi olarak değerlendirmek istediği belirtildi.

       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!