Adana'daki KCK operasyonunda adliyeye sevk edilen 14 kişinden 10'u tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Adanadaki KCK operasyonunda adliyeye sevk edilen 14 kişinden 10u tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2011 10:22

ADANA’da Seyhan Belediyesi’nin meslek edindirme merkezi olan SEYMER’e taşlı, sopalı ve molotoflu saldırı olayında 3 kişi daha tutuklandı. 14 kişinin gözaltına alındığı saldırıyla ilgili tutuklananlarının sayısı 10’a yükseldi.

Haberin Devamı

Geçen 9 Ekim’de merkez Seyhan Belediyesi’nin Küçük Dikili Mahallesi’ndeki Seyhan Meslek Edindirme Merkezi’nin (SEYMER) önünde terör örgütü PKK lehine korsan gösteri yapan bir grup, binaya molotofkokteyli attı, taşlı ve sopalı saldırıda bulundu.

Olayı soruşturan jandarma, aynı mahallede çeşitli adreslere baskınlar yapıp 14 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda, saldırganların olayda kullandığı pankartlar ile yüzlerini kapattığı çok sayıda puşu ele geçirildi, KCK propagandası yapmak için kullanılan örgütsel dökümanlara, 35 CD, 2 DVD, 4 video kaset, 2 av tüfeği, 1 bilgisayar, 2 cep telefonu ve 2 sim karta el konuldu.

KCK’nın gençlik örgütlenmesinde yer aldıkları ve SEYMER binasına saldırıyı organize ettikleri belirtilen 3 kişi, sorgusu tamamlandıktan sonra mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan Şükrü G., Cafer F. ve Salih K. tutuklandı. Dün de mahkemeye sevk edilen 11 çocuktan 7’si tutuklanmıştı. Böylece tutuklananların sayısı 10’a yükselirken, 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!