Adana'da Uçan Balonlar var...

Güncelleme Tarihi:

Adanada Uçan Balonlar var...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2002 18:50

Prof. Dr. Fazilet Aksu'yla tanışmanızı isterdim. Adana Sokak Çocukları Derneği'nin neler yaptığını ondan dinlemiş olsaydınız, eminim ki duygulanır ve kesinlikle uçan balonlardan birine kol kanat gererdiniz. Hâlâ aynı şeyi yapabilirsiniz. Umarım bu yazı sizi Adana'ya yönlendirir… diyor Sinan Tanyıldız :

Haberin Devamı

ÇUKUROVA'DAN

Y.Sinan TANYILDIZ

Sekreterim, "Hayatımda ilk kez ağladığım için utanmadım…" dedi. Bu söz beni aldı, Adana Kent Konseyi'nin bir toplantısına götürdü. Şerife isimli bir genç kız, sivil toplum örgütlerinin üye olduğu Adana Kent Konseyi'nde, Adana Sokak Çocukları'nı temsilen bir konuşma yaptı…

Şerife konuşmasında şöyle diyordu:

"Ben bir uçan balonum. Aynı uçan balon gibi ipimi bıraktığınız anda giderim. Uçmak, özgürce dolaşmak ilk anda hoşuma bile gider. Ancak nerede ne zaman söneceğimi, yok olacağımı, nerede patlayıp başkalarına zarar vereceğimi ne ben bilirim, ne de sizler izleyebilirsiniz. Uçan balonun uçmasını sağlayan içindeki gazdır. Beni de sokağa iten nedenler açlık, eğitimsizlik, aileden ve toplumdan gördüğüm sevgisizlik, hatta şiddet, istismara uğramışlığım ve ihmaldir…

Ben uçan balon olmak istemiyorum.

Bana göstereceğiniz sevgi, eğitimim için vereceğiniz destek beni kendime, aileme ve topluma yararlı bir birey haline getirecektir."

Adana Sokak Çocukları Derneği'nin başında Prof. Dr. Fazilet Aksu var.

Fazilet Hoca, üniversitedeki işinin dışında, zamanının büyük bir bölümünü çocuklarla geçiriyor ve onların eğitimi ile ilgileniyor.

Adana'daki sokak çocuklarının bir de tiyatro grubu var.

Sekreterim bu oyuna gitti. Dönüşünde bana oyunu anlattı ve duygulanıp ağlamaya başladı. "Hayatımda ilk kez ağladığım için utanmadım Sinan Bey…"dedi. "Bundan böyle maaşımdan 5 milyon lirayı emekli oluncaya kadar her ay bu derneğe vereceğim..."

Fazilet Hoca'nın en büyük dileği şu an dernek binası olarak kullanılan bahçeli evi sokak çocuklarına kazandırmak. Orayı satın alıp derneğin yuvası haline getirmek.

Şimdi Adana'dan dünyaya sesleniyorum…

Gelin uçan balonları bir eve kavuşturalım. Lütfen özel bütçenizden sadece 5 milyon lira, 5 dolar, 5 Euro'yu Sokak Çocukları Derneği'ne gönderin. 

"Adana Sokak Çocukları Derneği, Türkiye İş Bankası, Çukurova Üniversitesi Şubesi  451013 no.lu hesaba" bu parayı gönderirseniz, yüzlerce uçan balon sayenizde bir yuvaya kavuşacak ve bu çocuklar oyunlarında acılarını değil, sevinçlerini oynayacaklar… Eğitim görecekler, iş sahibi olacaklar…

Adana'da uçan balonlar var…

Lütfen bu balonları söndürmeyelim. Bu balonlar patlamasın. Bu balonlar yok olmasın…

Ne dersiniz?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!