Adana'da Türk-Amerikan Derneği önünde patlama

Güncelleme Tarihi:

Adanada Türk-Amerikan Derneği önünde patlama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 15:37

Adana'da, Reşatbey Mahallesi 5 Ocak Caddesi'ndeki Türk-Amerikan Derneği binasında patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre ikisi kadın, 5 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Adana’da Türk-Amerikan Derneği’nde meydana gelen patlama büyük hasara neden oldu, 5

/images/100/0x0/55ea68e3f018fbb8f87e0e84
kişi yaralandı.

Reşatbey Mahallesi’nde 5 Ocak Caddesi’ndeki derneğin 4 katlı binasının zemin katında saat 15.30’da meydana gelen patlama, yoldan geçenler ve çevre sakinleri arasında büyük panik yarattı. Patlamanın stratejik bir binada olması nedeniyle polis alarma geçti. Binanın çevresi ve sokakların çıkışları tutuldu.  4 kişi de dumandan etkilendi.

Patlamayla birlikte çıkan küçük çaplı yangın söndürüldü.

Polis zemin kata bir patlayıcının atılmış olabileceği ihtimali ile 25-30 yaşlarında, gözlüklü, siyah kazaklı, gözlüğüne kan bulaşmış bir kişiyi olayın faili olarak aramaya başladı.

Haberin Devamı

Binada İngilizce dersleri devam ederken meydana gelen patlamadan sonra, öğrenci ve öğretmenler dışarı çıkarıldı. Seyhan eski belediye başkanı CHP’li Yıldıray Arıkan’ın da patlama sırasında binada olduğu anlaşıldı.

VALİ: BEKLEME SALONUNA BOMBA KONULDU

Adana Valisi Cahit Kıraç, Türk-Amerikan Derneği binasındaki patlamanın konulan bombadan kaynaklandığını belirterek, “Patlamanın hemen ardından hızla uzaklaşan kişinin yakalanması çalışmasına ve bombanın türü ile ilgili araştırmaya başlandı” dedi.

Reşatbey Mahallesi 5 Ocak Caddesi'ndeki dernek binasının bekleme salonunda meydana gelen patlamanın ardından olay yerine gelen polis ekipleri çevrede önlem aldılar, binadakileri tahliye ettiler. Ekipler, olası başka patlama durumunu dikkate alarak bina çevresini kordona aldı.

Patlamanın ardından binanın zemin katındaki yangına itfaiye ekipleri müdahale ederek söndürdü, bomba uzmanı ekipler araştırma yaptı.

Vali Cahit Kıraç ve Emniyet Müdürü Mehmet Cebe, olay yerine gelerek incelemelerde bulundular.

Kıraç, daha sonra yaptığı açıklamada, patlamanın bekleme salonuna konulan bombadan kaynaklandığını belirterek, şunları söyledi:

“Yaralıların hayati tehlikeleri yok. Can kaybının olmaması sevindirici. Henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişinin patlamadan önce binaya girdiği ve daha sonra çıkarak hızlı şekilde uzaklaştığı öğrenildi. Bu kişinin yakalanması çalışmalarına ve bombanın türü ile ilgili araştırmaya başlandı.”

Haberin Devamı

Bu arada, patlamada hafif yaralanan öğrencilerden Nazif Üler'e olay yerinde müdahale edildi. Diğer yaralı öğrenciler Zeynep Erdoğan, Naime Erdoğan ve Fatma İrem Erol ile hizmetli Halil Aşkın kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Adana’da 3 gün önce de Emniyet Müdürlüğü’ne ait Baraj Yolu’ndaki bir binanın yanında ses bombası patlamış, 2 kişi hafif yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!