Adana'da şehit asteğmen son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Adanada şehit asteğmen son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2008 14:35

İstanbul'da görev yaparken elektrik çarpması sonucu şehit olan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezunu asteğmen için Adana'da tören düzenlendi.

Haberin Devamı

İstanbul'da 1. Zırhlı Tugay Komutanlığında askerlik yapan Asteğmen Zafer Oluk'un cenazesi, Adana Asker Hastanesinden alınarak, törenin yapılacağı Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi.

Törene katılan şehit asteğmenin annesi Müşerref (50), babası Ahmet (55), eşi Güldem Oluk (25), gözyaşlarına hakim olamadı. Güldem Oluk, bir süre eşinin tabutuna sarılarak ağladı. Oluk'u yakınları ve arkadaşları güçlükle sakinleştirdi.

Almanya'da bir firmada çalışan ve aynı okuldan mezun oldukları belirtilen Güldem Oluk'un şehit asteğmen ile askere gitmeden önce resmi nikah kıydıkları, düğünü ise tezkeresini aldıktan sonra gerçekleştirmeyi planladıkları öğrenildi.

Şehit Asteğmen Zafer Oluk'un 2 ay sonra tezkeresini alacağı ve burada düğün yaptıktan sonra Almanya'ya yerleşmeyi planladığı belirtildi.

Törene katılan, Vali Vekili Mehmet Demir, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cengiz Akın, 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yılmaz Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aytaç Bilgen ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, şehit ailesine başsağlığı diledi.
Namazın ardından düzenlenen törenden sonra şehit tabutu araca taşınırken Güldem Oluk da tören mangasına eşlik etti. Oluk, bu sırada tabutun arkasından, “Nereye gidiyorsun? Beni de götür. Beni burada bırakma. Sensiz ben ne yaparım” diyerek gözyaşı döktü.

Şehit asteğmenin cenazesi, daha sonra Asri Mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.

       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!