Adana'da kuyumcu soygunu

Güncelleme Tarihi:

Adanada kuyumcu soygunu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2009 13:11

ADANA'da mini etekli, güzel giyimli iki genç kız, girdikleri kuyumcudan, işyeri sahibini oyalayıp iki kolye alarak kaçtı. Hırsızlık anı, güvenlik kamerası tarafından görüntülenince eşkaleri belirlenen 2 genç kız kısa sürede polis tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

Dün akşam Toros Mahallesi Kenan Evren Bulvarı'ndaki Nomanoğlu Kuyumculuk'a giren 16- 17 yaşlarındaki bakımlı ve güzel giyimli iki genç kız, işyeri sahibi 48 yaşındaki Eyüp Nomanoğlu ve 43 yaşındaki eşi Güldane Nomanoğlu'na Elazığ'dan geldiklerini, Adana'da yaşayan teyzelerine kolye ve yüzük hediye almak istediklerini söyledi. Eyüp Nomanoğlu da yüzük ve kolyelerin bulunduğu iki tablayı alıp, tezgahın üzerine koydu. Kızlar, önce yüzüklere bakıp parmaklarında denedi. Bu sırada kızlardan biri, el çabukluğuyla bir kolye ve yüzüğü çantasına koydu. Tablada yüzük ve kolyenin eksik olduğunu anında fark eden Nomanoğlu, kızlardan çaldıkları altınları geri vermesini istedi. Bunun üzerine, yüzüğü alan genç kız, hiçbir şey olmamış gibi “Pardon” diyerek geri verdi. Altınları denemeyi sürdüren kızlar, bu sefer de iki kolyeyi çantasına koydu. Bunu da fark eden Nomanoğlu, “Altınlarım eksik. Bekleyin, güvenlik kamerasını inceleyeceğim” dedi. Altınları aldığını kabul eden kızlar, “Üzerimizde para yok. Eve gidip kapora getirelim” dedi. İşyeri sahibi de “Biriniz burada kalın, diğeriniz gidin” deyince, kızlar 400 lira değerindeki altınlarla birlikte fırlayıp kaçtı. Ara sokaklara giren kızların peşinden koşan Eyüp Nomanoğlu, aramalara rağmen onları bulamadı.
Nomanoğlu, bunun üzerine durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Yapılan araştırmada genç kızların hırsızlıktan sabıkalı 17 yaşındaki B.T. ile 16 yaşındaki E.E. olduğu saptayıp, gece yarısı saklandıkları evde yakaladı.

Kızların bakımlı ve iyi giyimli olmalarından dolayı şüphelenmediğini belirten işyeri sahibi Eyüp Nomanoğlu, “Kızları da diğer müşteriler gibi ağırladım. Çok güzel görünüyorlardı, bakımlılardı. Bu yüzden onlardan şüphelenmedim. Altınlarımın alındığını fark edince, kendilerine söyledim ama kaçtılar. Peşlerinden koştum, yakalayamadım. Hırsızlık yapanlar bile artık kendilerine bakıyor, şekil değiştiriyorlar. Daha önce de, silahlı soyguncular gelip, altınlarımızı gasp etmişti. O yüzden hırsızlıklara alıştık” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!