Adana'da İsrail'e protesto

Güncelleme Tarihi:

Adanada İsraile protesto
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 15:04

GAZZE’ye insani yardım malzemesi taşıyan gemilere İsrail tarafından müdahale edilmesini protesto eden yaklaşık 5 bin Adanalı, ölenler için dualar okuyup, yürüyüş boyunca ilahiler söyledi.

Sabah saatleri itibariyle Asri Mezarlık önünde toplanan grup, saat 11.30’da ölenler için dualar okuyup, gözyaşı döktü. Üzerinde kanı andıran kırmızı lekelerin bulunduğu siyah çelengi, ABD Konsolosluğu’na bırakmak için hareket eden grup yol boyunca ilahiler söyleyip, ‘Türkiye uyuma, gemilere sahip çık’, ‘Şehitler bizim onurumuzdur’, ‘İsrail sabrımızı zorlama’, ‘İsrailsiz bir dünya istiyoruz’ sloganları attı. Çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu yürüyüşte 6 kilometre uzaklıktaki ABD Konsolosluğu’na yürürken, yolda katılanlarla birlikte katılımcı sayısı 5 bine ulaştı. Su ve şapka dağıtılan etkinlikte, sıcak nedeniyle bayılanlar da oldu.

Protestoya destek veren 15 derneğin başkanı, ABD Konsolosluğu önünde ayrı ayrı basın açıklaması yaptı. ABD ve İsrail aleyhine slogan atmayı sürdüren grup, toplu halde konsolosluk önüne gitmeyi isteyince arbede yaşandı. Güvenlik güçlerinin uyarısıyla grubun kendi arasından seçtiği temsilciler siyah çelengi konsolosluk önüne bırakıp geri döndü.

Grup yöneticileri sık sık taşkınlık olmaması anonsları yaparken, Adana Emniyet Müdürlüğü görevlileri de yürüyüş güzergahı ve konsolosluk önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Çelengin konulmasının ardından grup olaysız dağıldı. Etkinliği D-400 karayolunun orta refüjüsünden izleyen Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, grup temsilcilerine taşkınlık olmaması nedeniyle teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!