Adana'da ”Çıkmaz Yol” operasyonu: 32 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Adanada ”Çıkmaz Yol” operasyonu: 32 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2006 12:16

Adana'da, okul çevreleri, eğlence mekanları ve ara sokaklarda esrar maddesi sattıkları iddia edilen 3'ü kadın 32 kişi yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmalarında Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde Osman B. ve eşi Raziye B'nin sokakta esrar maddesi sattıklarını belirledi. Bunun üzerine çalışma başlatıldı.

Yaklaşık 4 ay önce başlatılan ve kapsamlı olarak sürdürülen ”Çıkmaz Yol” adlı operasyonda, okul civarlarında, eğlence mekanlarında, kafeterya önlerinde ve ara sokaklarda satıcılık yaptıkları iddia edilen kişiler takibe alındı.

Genellikle telefonla irtibat kuran ve aralarında şifreli konuştukları kişilere 1 ve 5 gram arasında esrar maddesi satan 3'ü kadın 32 kişi, eş zamanlı olarak Ulubatlı Hasan Mahallesi, Kozan Caddesi ve diğer bazı adreslerde yakalandı.

Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda satışa hazır 3 kilogram esrar maddesi, 15 uyuşturucu nitelikli hap ve 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, uyuşturucuyla mücadelenin tüm hızıyla devam edeceğini, amaçlarının gençleri madde bağımlılığından kurtarmak olduğunu söylediler.

Ele geçirilen uyuşturucu miktarından daha çok yakalanan sokak satıcılarının sayısının önemli olduğuna dikkati çeken yetkililer, “Bu kişilerin günde en az 5 kişiye gramlar halinde uyuşturucu sattığına bakılırsa, özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin nasıl bir tehlike içinde olduğu görülür. Hedefimiz, gençlerimizin uyuşturucu batağına sürüklenmemeleri. Bunun için çalışmalarımızı hassasiyetle sürdürüyoruz” diye konuştular.

HELİKOPTERLE DENETİM

Yetkililer, uyuşturucuyla mücadele kapsamında geçen yıl İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle yürütülen helikopterli denetimlerin, bu yıl da kapsamlı olarak süreceğini belirttiler.

Seyhan ve Yüreğir ovalarında, geçen yıl, 4 farklı yerde sera ve tarlalarda dişi Hint keneviri ekimi yapıldığının belirlendiğini ifade eden yetkililer, ele geçirilen 55 bin kök dişi Hint kenevirinin toplanarak imha edildiğini bildirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!