Adana’ya 30 Abidin Dino eseri

Güncelleme Tarihi:

Adana’ya 30 Abidin Dino eseri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2011 00:00

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, parkın ‘Abidin Dino Sanat Parkı’ adıyla yenileneceğini ve içine Abidin Dino, Yaşar Kemal ve Orhan Kemal’i betimleyen bronz heykel dikileceğini söyledi. Güzin Dino’nun, eşinin 30 eserini Adana’ya armağan etmesinin çok anlamlı olduğunu belirten Aldırmaz, bu eserlerin, park içine yapılacak daimi sergi alanında sergileneceğini söyledi. Aldırmaz, çalışmaların 3 ayda bitirileceğini belirterek, şunları anlattı:
“Abidin Dino’nun, geçmişte bu parkta Yaşar Kemal ve Orhan Kemal gibi ünlü isimlerle sanat sohbetleri yaptığını Güzin Dino’nun ‘Gel Zaman, Git Zaman’ adlı kitabından biliyoruz. Güzin Dino, kitabında ‘Abidin, halkevinin yanındaki bahçede oturur, etrafında gençlerle toplanırdı. Gençler arasında, Yaşar Kemal ve Bursa Cezaevi’nden çıkıp gelen Orhan Kemal de vardı. Burada sanat tartışılırdı. Adana bir sanat akademisi olmuştu’ diye anlatıyor. Biz de bu öyküden yola çıkarak, bu parkı eski işlevine kavuşturmak üzere, Abidin Dino Sanat Parkı adıyla yeniden düzenlemeye karar verdik.”
1941 yılında Adana’ya sürgüne gönderilen Abidin Dino bir süre burada yaşamıştı. 7 Aralık 1993 günü Paris’te yaşamını yitiren Dino’nun cenazesi İstanbul’a getirilerek Aşiyan’daki aile mezarlığında toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!