Adana-Mersin Hilton'a Kanadalı genel müdür

Güncelleme Tarihi:

Adana-Mersin Hiltona Kanadalı genel müdür
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2007 11:45

Seyahat etmek ve farklı kültürleri tanıma tutkusu ile girdiği turizm sektörünün bir çok kademesinde görev alan Kanadalı Linda Griffin, Adana ve Mersin Hilton otellerine genel müdür oldu.

Haberin Devamı

Kanada'nın Toronto kentinde bulunan Ryerson Üniversitesi'nin “konukseverlik ve turizm yönetimi” bölümünde öğrenim görürken, Delta Otellerinde servis personeli, hostes ve merkezi rezervasyon operatörü olarak çalışarak mesleğe adım atan Linda Griffin, Adana ve Mersin Hilton'da bugüne kadar genel müdürlük görevini üstlenen dördüncü kadın oldu.

Linda Griffin, yaptığı açıklamada, seyahat etmek ve farklı kültürleri tanıma tutkusunun kendisini turizm sektörüne yönelttiğini, bu sektörün her kademesinde severek görev aldığını, işine olan sevgisini ise her şeyin üzerinde tuttuğunu bildirdi.

Griffin, Kanada'da, 1988'de mezun olduktan sonra bir otelde müdür olarak göreve devam ederken dünyayı görmek ve daha iyi tanımak için uluslararası bir otele geçmeye karar verdiğini belirterek, “1989-93 yılları arasında Hilton Toronto'da çeşitli pozisyonlarda çalıştıktan sonra artık seyahat hayallerime yaklaşıyordum. Bu nedenle bundan sonraki durağım Karayip'te küçük bir ada ülkesi olan Aruba oldu” dedi.
Aruba'da 6 ay boyunca ön büro müdürü olarak çalıştıktan sonra 4 yıl boyunca Porto Riko, İstanbul, Tokyo, Karayipler, Afrika, Mısır ve bazı Avrupa ülkelerinde bulunan Hilton Otellerini dolaşarak otel rezervasyon programlarının eğitimlerini verdiğini ardından Akdeniz bölgesinden sorumlu gelirler müdürü olarak Milano'ya transfer olduğunu anlatan Griffin, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“2001'de tekrar otel operasyonuna dönerek Operasyon Direktörü olarak Atina'da göreve başladım. Atina'da Atina Olimpiyat Oyunlarından sonra 2004'de yeni durağım Türkiye oldu. İstanbul Hilton ParkSA'ya otel müdürü olarak transfer oldum ve bu görevimi 2,5 yıl sürdürdüm. Şimdi hedefim Adana ve Mersin Hilton otellerinde aynı başarıları yakalayabilmek.”

Linda Griffin, dünyanın bir ucundan gelip Çukurova'da hizmet vermenin, yeni insanlar tanımanın güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, “Bir erkek kardeş, bir kız kardeş ve bir tanesi doğmak üzere olan 2 yeğenimden oluşan ailemi yılda bir ya da iki kez görebiliyorum” dedi.

ALMAN VE İTALYAN TURİSTLER

Linda Griffin, Türkiye'nin turizmde dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer aldığını ancak tanıtım eksiğinin bulunduğunu belirterek, “Türkiye sadece Antalya'dan ve sahilinden ibaret değil, Nemrut'u, Kapadokya'sı, sayısız antik kentleri ve açık hava müzeleriyle Türkiye herkesin görmesi gereken bir ülke” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çukurova'nın ise turizm konusunda diğer illerden daha şanssız olduğunu savunan Linda Griffin, “Oysa, Tarsus ve Hatay, Hristiyanlar için kutsal hac yeri olarak kabul ediliyor. Bu inanç turizmi açısından en iyi şekilde değerlendirilmeli” dedi.

Hilton Otelleri olarak yöre turizminin kalkınmasına da katkı sağladıklarını, tur organizatörleriyle işbirliği yaptıklarını, bu kapsamda, önümüzdeki yıl bu yöreye İtalyan ve Almanlar başta olmak üzere daha fazla sayıda turist geleceğini anlatan Linda Griffin, şöyle devam etti:

“Türkiye, son yıllarda tanıtım çalışmalarına ağırlık verdi, ekonomi de iyi gidiyor ancak, tanıtıma ayrılan para miktarı artırılmalı. Çünkü, tanıtım para ile yapılır. Ayrıca, Türkiye gelişmekte olan bir ülke olduğundan otelcilik sektörü de gözde bir yatırım alanı. Türkiye'nin de, otelcilik sektörünün de geleceğini çok iyi.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!