Adana Emniyeti kilolu polisleri zayıflatacak

Güncelleme Tarihi:

Adana Emniyeti kilolu polisleri zayıflatacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2009 16:37

Adana Emniyet Müdürlüğü, “Emniyet Mensupları İçin Sağlıklı Yaşam Destek Projesi” kapsamında kilolu personele yönelik eğitim semineri düzenledi.

Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Seyhan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantı öncesi yaptığı açıklamada, kendisine bağlı personelinin görev yerleri ve şartlarıyla olduğu kadar, sağlıklarıyla ilgili de sorumluluğu bulunduğunu söyledi.

Polislerin daha sağlıklı bir fiziğe kavuşmaları için proje geliştirdiklerini ifade eden Kesmez, “Adana'da 7 bin polis üzerinde yaptığımız araştırmada 545'inin obez veya aşırı kilolu olduğunu belirledik. Bunları en kısa sürede zayıflatacağız. Kilolu personelimizin daha sağlıklı bir hayata kavuşması için önce bilim adamları tarafından eğitim verdireceğiz, daha sonra spor ve diyet uygulatacağız” diye konuştu.

Kesmez, sağlıklı bir vücuda sahip polis memurlarının suçla mücadelede de daha başarılı olacağına inandıklarını vurguladı.

Seminerde, Çukurova Üniversitesi öğretim üyeleri Dr. Cenap Türkeri, Doç. Dr. Gonca İnce ve Prof. Dr. Cahide Yağmur, beslenme ve spor alışkanlıkları ile ilgili sunum yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!