Adana’da tiyatro baharı

Güncelleme Tarihi:

Adana’da tiyatro baharı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2012 00:00

Haberin Devamı

Bu sene 14’üncü kez düzenlenen ‘Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nin açılışı 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde gerçekleştirildi. Festivalde bir ay süresince Türkiye’den 17, yurt dışından 5 tiyatro topluluğu toplam 22 oyun sahneleyecek.

SABANCI Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen 14’üncü Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, İtalyan Studio Festi grubunun, ‘Büyülü Düşlerin Dünyası’ isimli gösterisiyle önceki gün başladı. Grup, Seyhan Nehri üzerindeki 300 metrelik çelik halat üzerinde sergiledikleri ‘düşler’ temalı danslar ve şovlarla nefes kesti. Festival kapsamında bir ay süresince, Türkiye’den 17, yurt dışından 5 tiyatro topluluğu toplam 22 oyun sahneleyecek. Oyunlara Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak.
İstanbul’a örnek oldu
Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, açılış konuşmasında festival biletlerinin üç saat gibi kısa bir sürede tükendiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Daha çok kişiye ulaşabilmek için açılış ve kapanış performansları ile festivalimiz herkese açık, gerçek bir şenliğe dönüştü. Festivalimiz o kadar başarılı oldu ki, diğer festivallere de örnek oldu. İstanbul’un Adana’nın sokaklara taşan festivalini örnek alarak, tiyatro festivalini sokağa taşıması bizim için büyük mutluluk” dedi.

Dipten çıktı, galaya uçtu

Haberin Devamı

TERMİNATÖR, Tİtanic ve Avatar gibi sinema tarihinin en çok seyirci çeken filmlerine imza atan Kanadalı yönetmen James Cameron sürati ile baş döndürüyor. Pazartesi günü Büyük Okyanus’ta 11 bin metre derinde ‘dünyanın tabanı’ denilen noktaya tek kişilik denizaltısıyla dalan yönetmen, 9 saat süren maceranın üzerinden 48 saat bile geçmeden 10 bin kilometre ötedeki Londra’da kameraların karşısına geçti. Cameron burada Titanic’in batışının 100’üncü yıldönümü vesilesiyle yeniden ancak bu kez 3 boyutlu versiyonuyla gösterime giren Titanic filminin galasına katıldı. Royal Albert Hall’daki gala gecesinde yüzlerce Titanic hayranı başrol oyuncusu Kate Winslet’e sevgi gösterilerinde bulundu. Filmin erkek başrol oyuncusu Leonardo Di Caprio ise galaya katılmadı. Titanic 3D, transatlantiğin batışının 100’üncü yıldönümü olan 14 Nisan’da tüm dünyada aynı anda gösterime girecek. DIŞ HABERLER SERVİSİ

Haldun Dormen’e ödül

Haberin Devamı

Festival kapsamında tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara verilen ‘Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün bu yılki sahibi, Haldun Dormen oldu. Festivalin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Vakfı Başkan Yardımcısı Hüsnü Paçacıoğlu, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!