Adana Adliyesi içinde bıçaklı kavga: 2 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Adana Adliyesi içinde bıçaklı kavga: 2 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2008 15:12

ADANA’da bir yaralama olayının duruşmasını izlemek için adliyeye gelen tarafların yakınları koridorda birbirine girdi. Bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

13 Ekim 2007’de meydana gelen olayda, Ali ile Nail Sonğu kardeşler ile Mehmet Kocatürk, Mutlu Şimşek ve Uğur Kaplan, aralarındaki husumet nedeniyle bıçaklı kavga etti. Kavga sırasında kendisi de yaralanan Mehmet Kocatürk Nail Sonğu’yu, Uğur Kaplan ile Mutlu Şimşek de 17 yaşındaki Ali Sonğu’yu bıçakla yaraladı. Olayın ardından gözaltına alınan taraflardan Mehmet Kocatürk tutuklanırken, Nail Sonğu, Uğur Kaplan ve Mutlu Şimşek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adana 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ‘Bıçakla kasten adam yaralama’ davasının ikinci duruşması bugün yapıldı. Sanıkla, müşteki-sanık konumunda bulunan tarafların yakınları da duruşmayı izlemek için Adana Adliyesi’ne geldi. Duruşma için sıra beklendiği sırasında taraflar arasında önce tartışma, ardından da kavga çıktı. Adliye koridorunda birbirine giren taraflardan Ali Sonğu sol göğüs altından, tutuklu sanık Mehmet Kocatürk’ün kardeşi 18 yaşındaki Yusuf Kocatürk ise kafasından ve karnından bıçakla yaralandı.

Haberin Devamı

Kavgaya müdahale eden polis 3 kişiyi gözaltına aldı. Yaralılardan Ali Sonğu Adana Devlet, Yusuf Kocatürk ise Adana Numune Hastanesi’nde ameliyata alındı.

BIÇAKLAR ADLİYEYE NASIL SOKULDU?

Cinayet Bürosu ekipleri kavgada kullanılan bıçakların, metal detektörlere karşı duyarlı olan elektronik kapıdan nasıl sokulduğunu belirlemek için olaya el koydu. Kamera görüntüleri incelendiğinde kavga edenlerin girişte üzerlerinin arandığı saptandı. Elektronik kapının dizden alt bölüme karşı duyarlı olmadığının anlaşılması üzerine, bıçağın ayakkabı içinde adliyeye sokulmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!