Adaletin 200’üne büyük protesto

Güncelleme Tarihi:

Adaletin 200’üne büyük protesto
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2011 00:00

Ergenekon davası kapsamında 200 günü aşkın süredir cezaevinde tutuklu bulunan gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık’ın gazeteci arkadaşları, ‘Adaletin 200’ü’ adını verdikleri yürüyüşte gazeteciler için özgürlük istedi.

Haberin Devamı

Yürüyüşe katılan 1000 kişi dün saat 13.30 sıralarında Galatasaray Lisesi önünde toplandı.

BDP'YE MÜDAHALE

Gruba Gürsel Tekin, Süleyman Çelebi, Mahmut Tanal ve Bihlun Tamaylıgil’in de aralarında bulunduğu bir grup CHP milletvekili de destek verdi. Şık ve Şener’in arkadaşları, üzerinde ikilinin fotoğraflarının bulunduğu tişörtler giydiler. Galatasaray Lisesi önünde başlayan yürüyüş sırasında “Şiirden kitaptan bomba olmaz Başbakan”, “Yansak da dokunacağız”, “İmamın ordusu durduramaz bizleri”, “Özgür basın susturulamaz” sloganları atıldı.

YÜRÜYÜŞTEN FOTOĞRAFLAR

Yürüyüş, Ağa Camii’nin önünde Çevik Kuvvet polisi tarafından durduruldu. Polisler Taksim Meydanı’nda BDP’li bir grubun eylem yaptığını, bu nedenle yürüyüşe izin veremeceklerini söyledi. Grup ile polis arasındaki konuşmanın ardından yürüyüş Mis Sokak önüne kadar uzadı. Mis Sokak girişinde yapılan basın açıklamasında, ”Nedim Şener ile Ahmet Şık 200 gündür demir parmaklar arkasındalar. Sevdiklerinden uzak, özgürlükleri askıda. 200 gün boyunca adaletin 2 yüzünü gördük. Deniz Feneri Davası’nı sorgulayan savcılar değiştirilirken, mahkeme başkanının itirazına rağmen Ahmet ve Nedim’in tutukluluk hallerinin devamına karar verildi” denildi. Nedim Şener’in eşi Vecide Şener yürüyüşe katılan herkese teşekkür etti. Yürüyüşe Balyoz davası tutuklusu emekli Tümgeneral Ali Deniz Kutluk’un eşi İrem Kutluk da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!