Adaleti mumla aramaktayız

Güncelleme Tarihi:

Adaleti mumla aramaktayız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 01:13

Ergenekon’un 2. davasının duruşmalarına dün devam edildi.

İfade veren sanıklar birçok konuda konuşsalar da, ortak yakınmalarından biri, yattıkları Silivri Cezaevi’nde sürekli elektriklerin kesilmesiydi. Gazeteci Mustafa Balbay, duruma, "Bu nedenle savunma hazırlamakta zorlandıklarını belirterek, "Adaleti mumla aramaktayız" diye isyan etti.

ERGENEKON’un 2’nci davasında örgüt üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, 28 Temmuz’dan itibaren cezaevinde elektriklerin kesik olduğunu, savunma hazırlamakta zorlandıklarını belirterek, "Adaleti mumla aramaktayız" dedi. Duruşmada söz alanlar ve söyledikleri şöyle:

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi, tutuklu sanık Mustafa Balbay: "Kesintiden dolayı akşamları jeneratör aracılığıyla sadece bir saat televizyon izleyebiliyoruz. Bir gazeteci olarak medyaya kesinlikle sansür konmasını istemiyorum. Ancak önceden hüküm kurulmuş gibi ifadelerin yer alması bizi çok üzüyor ve yaralıyor." Davanın diğer sanıklarının konuşmaları ise şöyle:

Yeni Parti Genel Başkanı, tutuklu sanık Tuncay Özkan: "Birinci oturum tutanaklarında ismim yanlış yazılmış. Benim adım Ahmet Tuncay Özkan. Tutanağa Tuncay Güney olarak geçirmişsiniz."

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube eski Müdürü Adil Serdar Saçan: "Ergenekon operasyonunu başlatan kişi benim. Sihirbaz David Copperfield gelse beni buraya sokamazdı. Ama 11 aydır burada tutuyorsunuz tebrik ederim."

Esenyurt Belediye eski Başkanı Gürbüz Çapan: "Bilgisayar kullanmayı bilmem. Herkese CD koydular, bana da yakışır diye silah koydular. Dev-Yol davasında yargılandım. Bir zamanlar bizi öldürmek isteyenlerle aynı dava yargılanıyorum, bu nasıl iş."

ATO Başkanı Sinan Aygün: (Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel’in tutuklanmasını istemesi için) "10 yıllık Amerika, 4 yıllık İngiltere, 3 yıllık 24 AB ülkesine giriş vizem var. Hiçbir zaman kaçma düşüncesine sahip olmadım. Tutuklanmam halinde 3 toplantıya katılmazsam başkanlığım ve komisyon üyeliğimin düşme tehlikesi gündeme gelecektir."

Tutuklu sanık emekli Albay Hasan Atilla Uğur: "Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ı Türkiye’ye getiren ekipte yer aldım. Benim gibi adamı PKK’lı olarak nitelendirmek, benden sonraki arkadaşlarımın azmini kıracaktır. Buna hiç kimsenin hakkı yok."

Prof. Dr. Mehmet Haberal:

"İddianamede şahsıma yöneltilen suçlamalar asılsız olup, bu gerçek dışı iddialar nedeniyle 4 aydır bütün özgürlüklerim hukuka, insan haklarına aykırı olarak kısıtlandığı gibi, sağlığım da ciddi şekilde zedelenmiştir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!