Adalete güvenin cezası

Güncelleme Tarihi:

Adalete güvenin cezası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Aydın'da öldürülen, yazar Osman Erkan'ın kızı Rana Pirinçcioğlu da gözyaşlarını tutamadı. ‘‘Televizyonlarda gözyaşı görülecekse, bu bizimki olmalı. Medeni olmanın, adalete güvenmenin cezasını çekiyoruz’’ dedi. Rana Pirinçcioğlu, duygularını şu dizelerle dile getirdi:

‘‘Biri gelse, durduk yere bir ışığı söndürse, bir hayatı karanlığa gömse affedebilir miydiniz? Biri gelse, durduk yere canınızı öldürse, sizi gözyaşlarına mahkûm etse, affedebilir miydiniz? Biri gelse durduk yere katilinizi salıverse, affettim dese, affedebilir miydiniz?’’

Rana Pirinçcioğlu, ‘‘Herşeye rağmen, umudumu yitirmedim. Birşeylerin değişeceğine inanıyorum. Yeter ki, 'Bana ne' mantığından kurtulalım’’ dedi.

MAĞDUR BİZİZ

Rana Piriniçcioğlu'nun, annesi İngiliz asıllı Kim Erkan ise ‘‘Ben kendimi mağdur hissetmiyorum. Aksine hergeçen gün daha güçlü oluyorum. 2 yıl önce kocam öldüğünde, 2 kızımla birlikte asıl ve sessiz bir matem yaşamak istedik. Ama, hükümet bir yıl geçmeden affı ortaya attı. Ölen ölür, geri gelmez, biliyorum. AB'ye girmek isteyen Türkiye için önemli olan şeyler var. Birincisi, katiller cezasını çekmeli. Bizim gibi iyi insanlar, onların cezasını veremez. İngilizim ama Türkiye'yi çok seviyorum. Bir ülke kanunsuz olmasın. Avrupa böyle değil’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!