Adalet sarayında güvenlik nöbeti

Güncelleme Tarihi:

Adalet sarayında güvenlik nöbeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 15:31

BAKIRKÖY 16. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Ahmet Akkent, hırsızlık suçundan yargıladığı Sadık Erkuş’a 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Cezaevinden tehdit mektupları yollayan ve "Siz ölüme koştunuz mu" diyen Sadık Erkuş yeni yargı paketinin yürürlüğü girmesiyle tahliye oldu ve adliyeye gelerek tehditlerini sürdürdü. Ölümle tehdit edilen hâkime koruma polisi tahsis edildi. Artık görevli polis memuru mesaisinin tamamını hâkimin adliyedeki kapısının önünde geçiriyor. Hatta hâkimin odasına girmek isteyenlerin kimliklerini kontrol ediyor.

Haberin Devamı

44 farklı suçtan sabıkalı Sadık Erkuş 18 Temmuz 2010’da arkadaşı Emrullah Oktatar’la birlikte Bakırköy’de iki evden hırsızlık yaptı. Polis ekipleri iki arkadaşı üzerlerinde çaldıkları eşyalarla birlikte yakaladı. İkili tutuklanarak cezaevine gönderildi ve haklarında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davaya bakan Bakırköy 16. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Ahmet Akkent Sadık Erkuş ve Emrullah Oktatar’a 3’er yıl 4’er ay hapis cezası verdi. Sadık Erkuş cezaevinden mahkemeye tehdit mektupları göndermeye başladı.

"SİZ ÖLÜME KOŞTUNUZ MU?"

Sadık Erkuş 15 Aralık 2011’deki mektubunda, “Sizin işkencenizi her an her dakika hissediyorum. Çünkü bürokrasi insan olsaydı anlardı. Acıyı, hasreti ve her gün ölmeyi siz istediniz mi... Siz hiç kurtlar sofrasına meze oldunuz mu...Siz ölüme gülümseyerek hiç koştunuz mu” diye yazdı.

Haberin Devamı

"HAKSIZLIĞA UĞRAYANLAR MUTLAKA HESAP SORARLAR"

/images/100/0x0/55eabaa9f018fbb8f892f782

Erkuş, 7 Şubat 2012 tarihinde gönderdiği ikinci mektubunda ise, “İnsanlara ceza vermeniz anlık ve iki dudağınızın arasında, fakat yardımcı olmaya gelince yardımcı olmuyorsunuz. Şahsımı bürokrasi engeline takıp, gerek evladımdan gerekse maddi manevi, beynimin ve bedenimin anlaşamadığı medeniyet ve bilimden uzak hapishanenizde sürekli acı çekmemi sağlamaktasınız. Bakınız yaradan Allah sizlere nasıl kıyamet alametlerini hissettiriyor. Siz yine de bildiğinizi okuyorsunuz... Kendi dünyamda kendi ekmeğimin hırsızı yaptınız. Kendi dünyamın esiri yaptınız. Unutmayınız ki unutulanlar, haksızlığa uğrayanlar, unutup haksızlık yapanları asla unutmazlar, bulur mutlaka hesap sorarlar” dedi.

TAHLİYE OLUNCA ADLİYEYİ BASTI

Bu mektupların ardından yeni çıkan yasa ile tahliye olan Sadık Erkuş soluğu Bakırköy 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde aldı. Hâkim Ahmet Akkent’i yerinde bulamayan Erkuş mahkeme kalemine girerek tehditler savurdu. Bunun üzerine kalem memurları durumu hâkim Akkent’e iletti. Hâkim Akkent çareyi koruma talep etmekte buldu.

Haberin Devamı

POLİS NÖBET TUTUYOR

Hâkim Ahmet Akkent, İstanbul Emniyeti Korumalar Şube Müdürlüğüne yazı yazarak ölüm tehdidi aldığını, bu nedenle korunması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan bir memur görevlendirildi. Polis memuru hâkim Akkent’in sürekli kapısının önünde bekliyor ve yanına girmek isteyenlere kimlik kontrolü yapıyor.

TEHDİT VE HAKARETTEN 5 YIL HAPSİ İSTENDİ

Hâkim Akkent ayrıca, Sadık Erkuş hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık yürüttüğü soruşturma sonunda Erkuş hakkında ‘ ‘Tehdit ve hakaret’ suçlarından 9 aydan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!