Adalet Reformu'na MHP desteği

Güncelleme Tarihi:

Adalet Reformuna MHP desteği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Adalet reform tasarılarına destek istemek üzere siyasi parti liderlerine destek turu düzenleyen Bakan Hasan Denizkurdu, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Bahçeli, Denizkurdu'ya MHP'nin 3 milletvekiliyle reform tasarılarının yasalaşması için çaba göstereceğini ve oy kullanacağını söyledi.

BAHÇELİ'YE DOSYA

Denizkurdu, kurmaylarıyla yaptığı ziyarette, adalet ve yargıyla ilgili sorunların sade vatandaştan, cumhurbaşkanına kadar herkesçe dile getirildiğini anlattı. Bu alandaki temel sorunlara kısa vadede çözüm getirecek bir paket hazırladıklarını kaydeden Denizkurdu, ‘‘Bu bir reform değil, ancak bir başlangıçtır. Adli yargının önündeki tıkanıklıkları kaldırmaya yöneliktir. Reform için başta Anayasa olmak üzere diğer bazı kanunlarda değişiklik yapmak gerekiyor’’ dedi. Denizkurdu, çeşitli kanunlarda değişiklik öngören tasarılar hakkındaki bir dosyayı Bahçeli'ye verdi.

Bahçeli de, demokrasinin yerleşmesi, sosyal hukuk devleti kavramının gerçek yerini bulması için yargı bağımsızlığının önemli olduğunu söyledi. Yargının işleyişiyle ilgili şikayetlere değinen Bahçeli, Türkiye'de geciktirilmeden köklü bir yargı reformuna ihtiyaç olduğunu vurguladı. Bahçeli, MHP olarak konuyu yetkili kurullarda görüşerek, tasarılara en üst katkıyı vereceklerini sözlerine ekledi.

SİYASET TEMİZLENSİN

Bahçeli, Devlet Bakanı Eyüp Aşık ile Alaattin Çakıcı arasındaki telefon görüşmesine ilişkin bir soruyu yanıtlarken, gelişmeleri izlediklerini söyledi. Bahçeli, ‘‘Siyasetin kirletilmesine artık son verilmeli, herşey açıklığa kavuşturulmalı’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!