Bakanlık'tan “Akın Öztürk” açıklaması: Saldırmak istedi

Güncelleme Tarihi:

Bakanlıktan “Akın Öztürk” açıklaması: Saldırmak istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 08:52

Darbe girişimi nedeniyle tutuklanan Akın Öztürk'ün, Avukat Mehmet Sinan İnce tarafından darp edildiği iddiasına Adalet Bakanlığı'ndan yazılı açıklama geldi: Saldırmak istedi, infaz ve koruma memurları olaya müdahele etti

Haberin Devamı

Avukat Mehmet Sinan İnce, darbe girişimi nedeniyle tutuklu bulunan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ü darp ettiğini iddia etti.

Dün, Adalet Bakanlığı yetkilileri, İnce’nin talebi üzerine Öztürk’ün avukat görüşme odasına getirildiğini doğrularken herhangi bir saldırı ya da darp olmadığını ifade etmişlerdi.

Adalet Bakanlığı ise yaptığı yazılı açıklama ile avukat görüşme odasında yaşanan arbedeyi doğruladı.  İnce'nin Öztürk'e saldırmak istediğinin ifade edildiği açıklamada, olay ve adı geçen avukat ile ilgili olarak Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. 

Açıklamada şöyle denildi:

Yazılı ve görsel medyada çıkan "A.Ö'ye ceza infaz kurumunda saldırı” başlığı ile verilen haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Haberin Devamı

02/08/2016 günü saat 16:10 sıralarında Ankara Barosuna kayıtlı Avukat M.S.İ.'nin Sincan Kampüsünde bulunan ceza infaz kurumuna gelerek "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme, Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme - FETÖ" suçundan tutuklu olarak bulunan A.Ö. ile görüşmek istediği, adı geçen tutuklunun görüşmeyi kabul ettiği, avukat görüş odasında görüşme devam ederken aralarında tartışma çıktığı, Avukat M.S.İ.'nin tutukluya saldırmak istediği, avukat görüş mahalli dışında bulunan İnfaz ve Koruma Memurlarının olaya müdahele ederek Avukat M.S.İ'nin kurum dışına çıkarıldığı, olay ve adı geçen Avukat ile ilgili olarak Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmanın başlatıldığı anlaşılmıştır.

BAKMADAN GEÇME!