Adalet Bakanlığı: F tipi ısındı

Güncelleme Tarihi:

Adalet Bakanlığı: F tipi ısındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

F tipi cezaevlerinde, ısınmayla ilgili kısa süreli yaşanan problemlerin giderildiği, 24 saat sıcak su verildiği, elektriklerin kesik olduğu yönündeki haberlerin ise gerçekleri yansıtmadığı belirtildi.

Adalet Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı terör örgütlerine mensup tutuklu ve hükümlülerin, F tipi cezaevlerinin kapatılması ve başka taleplerle 20 Ekim 2000 tarihinde başlattıkları açlık grevi eyleminin, tüm iyi niyetli girişim ve çabalara rağmen sona erdirilemediği ifade edildi.

Açıklamada, son günlerde bazı yazılı ve görsel basın organlarında ''F tipi cezaevlerinde kaloriferlerin yanmadığı, suların akmadığı, elektriğin kesik olduğu, tutuklu ve hükümlülerin tedavilerinin yaptırılmadığı yönünde asılsız haberler çıktığı'' belirtilerek, şöyle devam edildi:

"Hizmete açılan her üç cezaevinde de önceden açılan ikişer adet sondaj kuyusundan 1000 tonluk depolara devamlı olarak su verilmektedir. Bu cezaevlerinde sular kesilse bile, asgari üç günlük su istihkakı bulunmaktadır. İçme suyunun yanında ayrıca 24 saat sıcak su verilmektedir.

F tipi cezaevlerinin bu kadar kısa süre içerisinde açılmaları planlanmadığından, binanın bütününde kaloriferler sürekli olarak yakılmamış ve bu nedenle de nakiller sonrasında kısa süreli ısınma problemleri yaşanmıştır. Ancak, şu anda kaloriferler devamlı yanmakta olup, ısınmayla ilgili tüm problemler giderilmiştir. Elektriklerin kesik olduğu yönündeki haberler ise gerçekleri yansıtmamaktadır.

Elektrik kesintisi olması halinde otomatik olarak devreye giren 440 KW gücünde jeneratör mevcuttur. Açlık grevi ve ölüm oruçları nedeniyle sağlık durumu bozulan ve kendi istekleriyle eylemlerine son verenler ile yaralı olarak hastaneye kaldırılanların tedavileri mutlak surette yaptırılmakta, tedavileri tamamlananlar ise taburcu edilerek, cezaevlerine sevk edilmektedir."

Açıklamada, ayrıca Edirne F Tipi Cezaevi'ne 348, Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne 339, Sincan F Tipi Cezaevi'ne ise 338 tutuklu ve hükümlünün nakledildiği hatırlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!