Adada yargılanacak

Güncelleme Tarihi:

Adada yargılanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bebek katili Öcalan'ın 24 Mart'ta Ankara 2 No'lu DGM'deki duruşmada, yargılamanın İmralı'da yapılması yönünde karar çıkması bekleniyor.

Pişmanlık genelgesi

Adalet Bakanı Prof Dr. Selçuk Öztek, teröre son darbenin vurulması için ‘‘ivedi’’ damgası ile Başbakan Bülent Ecevit'in ‘‘Pişmanlık Genelgesi''ni tüm cezaevi personeli, tutuklu ve hükümlülere duyurulmak üzere başsavcılıklara gönderdi. Genelgede, özetle şöyle denildi:

Yasadan istifade edecek kişileri hazırlamak üzere, cezaevlerimizde de mesleki ve teknik eğitimin verileceği ve bu çalışmaya derhal başlanacak,

Bu çalışma için Cumhuriyet Başsavcılıklarımızın, bütün kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapacak,

Koordinasyonu Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Eğitim Birimi yürütecek.

Ankara DGM Başsavcılığı'nda dün, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın yargılanması ile ilgili özel bir toplantı yapıldı.

Başsavcı Cevdet Volkan'ın odasındaki toplantıya Adalet Bakanlığı Müsteşarı İhsan Erbaş, Bakanlık yetkilileri, Öcalan'ı yargılayacak Ankara 2 No'lu DGM'nin Başkanı M. Turgut Okyay, üyeleri Abdulkadir Davarcıoğlu, Ülkü Coşkun ile iddianameyi hazırlayan üç DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, Talat Şalk ve Hamza Keleş katıldı.

Öğle saatlerinde yaklaşık yarım saat süren toplantıda, Öcalan'ın nasıl yargılanacağı ve bu konuda alınması gereken önlemler tartışıldı. Bakanlık yetkilileri, 80 kişilik özel duruşma salonuna ilişkin teknik planları da DGM hákim ve savcılarına gösterdi. Duruşma salonunun en kısa sürede tamamlanacağı belirtildi. MED TV'deki konuşması ve Adana yöresindeki PKK eylemleri çerçevesinde Öcalan'ın tek başına tutuklu yargılandığı davanın duruşması 24 Mart'ta yapılacak. Duruşmada, Öcalan'ın yargılamasının İmralı'da yapılması yönünde karar verilmesi bekleniyor.

Öcalan'la görüşmek istiyor

Abdullah Öcalan'ın avukatı Ahmet Zeki Okçuoğlu, kendisi ve avukat kardeşi Selim Okçuoğlu'nun vekaletnamesini Mudanya Noteri'nden aldı. Okçuoğlu, çetebaşıyla görüşmek için Mudanya Savcılığı'na başvurdu.

Avukat Okçuoğlu, noterle görüşürken sokak, güvenlik çemberine alındı. 15 kişilik bir grup, protesto gösterisinde bulundu.

Savunmanın ne şekilde yapılacağına ilişkin bir soruya Okçuoğlu, ‘‘Normal şartlar sağlanırsa savunmamızı yapacağız’’ karşılığını verdi. Öte yandan Abdulllah Öcalan'ın tutuklu bulunduğu binanın etrafı, yaklaşık 2 metre aralıklı çift tel örgüyle çevrildi.

PKK'lı Alman'ın cezasına onama

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, terör örgütü PKK üyesi Alman vatandaşı Eva Juhnke'ye verilen 15 yıl ağır hapis cezasını onadı. 1997'de yakalanan ve hakkında terör örgütü PKK'nın üyesi olduğu gerekçesiyle dava açılan Alman vatandaşı Juhnke, Van Devlet Güvenlik Mahkemesi'nce, Türk Ceza Kanunu'nun, terör örgütü üyeliğini düzenleyen 168. maddesinin ikinci fıkrasına göre 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.

Topçam Ormanı kuşatma altında

Yasa dışı TKP/ML-TİKKO örgütünün yuvalandığı Tokat ve Amasya çevresinde operasyonlar devam ederken, ölü ele geçirilen 3 teröristten 2'si toprağa verildi. Tokat ve Amasya çevresinde başlatılan büyük operasyon ise devam ediyor. Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Eyüp Engin Hoş'un bizzat yönettiği operasyon, TİKKO'cu teröristlerin yuvalandığı Tokat'ın Topçam Ormanları'nda yoğunlaştı. Bölgeyi kuşatan Mehmetçik, çemberi daraltarak teröristlerin bulunduğu yere doğru ilerliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!