Action Man’leriyle birlikte gömüldü

Güncelleme Tarihi:

Action Man’leriyle birlikte gömüldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2003 02:07

5 yaşındaki Utku, sara teşhisiyle hastaneye kaldırıldı. Ancak beyninde virüs saptandı. 8 ay komada yaşadı. Ölüm kayıtlarına ‘‘bilinmeyen virüs’’ notu düşülen Utku'ya, mezarında iki Action Man eşlik ediyor.

BİR tıbbi malzeme şirketinde çalışan Leyla Şahin ile eşi Raci Şahin, 22 Ocak’ta minik bedeni gribe yakalandıktan iki gün sonra titremeye, eli ayağı buz kesmeye başlayan tek çocukları Utku’yu International Hospital'a götürdüler. Doktorların ilk teşhisi saraydı. Sara hastalığı için kullanılan bütün ilaçlar verildi Utku'ya. Titreme nöbeti o gün saatlerce sürdü. Utku'nun vücudu, ancak ilaçların dozu artırılınca kontrol altına alınabildi. Küçük bedenindeki titremeler kesilmişti ancak Utku konuşamıyordu.

Komaya giriyor

Babası, düzgün Türkçe'sine, kelimeleri tane tane söylemesine hep hayran kaldığı 5 yaşındaki Utku'sunun sesini bir daha duyamadı. Aynı günün akşamı Utku yoğun bakıma alındı. Titreme nöbetleri, Utku'yu komadayken de sık sık yokladı. Verilen ilaçlar nöbetleri kesmiyordu. Hastanenin nöroloji ekibi ile Ankara'dan gelen uzmanlar uzun uzun Utku'nun testleri üzerinde tartıştı. Tahmin edilenin aksine Utku sara değildi. Beynini kemiren bir virüs vardı. Ama virüsün ne olduğu asla tespit edilemedi.

Raci Şahin'in Hacettepe Üniversitesi Çocuk Nörolojisi Bölümü'nde profesör olan ablası Sabiha Aysun, ‘‘Utku belki 3 ay yaşar’’ diyordu. Leyla ve Raci Şahin'in daha çok umudu vardı. Ancak Utku'nun beyni küçülmüş, omurilik sıvısı artmış ve direnci çok azalmıştı. Şahin çifti ise ‘‘Onu sevgimizle yaşatacağız’’ diyorlardı.

Hayata son bakış

‘‘Utkuş’’ larını, yoğun bakımda hiç yalnız bırakmadılar. Biricik yavruları, onların sevgisini mutlaka hissedecekti. Buna yürekten inanıyorlardı. 26 Eylül günü, Utkuş'larının nabzı 2'ye düştü. Yaşam ünitesindeki hayat çizgisi zayıfladı. Yürekleri ağızlarına geldi. Bekledikleri umut ışığı ise 5 dakika sonra yandı. Utku'nun nabzı 65'e çıktı. Hayat çizgisi hareketlendi. Yarım saat sonra da komaya girdiğinden beri hiç açmadığı gözlerini son kez açtı. Koyu yeşil gözleriyle anne ve babasına gülümsedi. Sanki elveda der gibiydi. Bakmak istemedikleri saat 17.30'u gösterdiği anda dünya başlarına yıkıldı. Biricik yavruları Utkuş yaşamdan kopup gitti.

Mezarında Action Man

36 yaşında evlenip, 38 yaşında çocuk sahibi olan Raci Şahin, oğlunu elleriyle toprağa verirken bir şeyi unutmadı. Utku'nun çok sevdiği Action Man'lerini de başucuna koydu ve toprağı öyle attı küçük bedeninin üstüne. Doktorlar, ‘‘Yaşarsa da bir ağaçtan farksız olur, sakat kalır, şuuru yerinde olmaz’’ diyorlardı Utku için. Leyla Hanım ile Raci Bey, buna çoktan razıydı. Raci Şahin, ‘‘Onu çok geç buldum, erken kaybettim. Ama o küçük bedeniyle komada uzun bir yaşam mücadelesi verdi. Belki biraz bizi alıştırarak gitti’’ diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!