Açlıktan kırılan topraklarda yaşanan gerçek bir aşk hikayesi

Güncelleme Tarihi:

Açlıktan kırılan topraklarda yaşanan gerçek bir aşk hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2011 14:17

Genç bir Türk ve Somali bir genç kızın aşk hikayesini kaleme alan Prof. Dr. Nihat Kınıkoğlu, Somali'de yaşanan sosyal sorunlara da dikkat çekti.

Haberin Devamı

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi eski Dekanı Profesör Doktor Nihat Kınıkoğlu, 5 yıl boyunca kaldığı Afrika ve Somali’de deneyimlerini bir kitapta topladı.

Yazarın roman-belgesel şeklinde kaleme aldığı “Somali’de Aşk ve Ölüm” kitabı Somali’de yaşanmış Türk Adnan ile Somalili Zeynep arasında geçen gerçek bir aşk öyküsünü anlatıyor.

Nihat Kınıkoğlu yaşanmış olan bu aşk öyküsünü işlerken, Somali halkını, sosyal olayları, yaşam şeklini, kadın ve çocukların toplumda gündelik hayatın akışı içindeki rollerini bütün çıplaklığıyla anlatıyor.

Şahit olduğu; kadınların dramatik, tüyler ürperten sünnet olayını ve yine geri kalmış bölgelerinde uygulanan büyüleri, cin çıkartma ayinlerini ölüm olayları ile birlikte okura yansıtıyor.

Kitabı okurken, Afrika ülkelerinde; İtalyanların, CIA’nın, Rusların çıkar çatışmalarını ve kabileler arasındaki inanılmaz mücadeleye ve Türklerin de buradaki gayretlerine tanık olacaksınız.

Haberin Devamı

Yazar, bugünkü açlığın sebeplerini ve Birleşmiş Milletlerin inanılmaz bir saçmalığı nasıl gerekli göstererek halkı kandırdığını da bizlere gösteriyor.

Somali’de Aşk ve Ölüm kitabı 20 Eylül’de piyasaya çıktı.

Prof. Dr. Nihat Kınıkoğlu kimdir

Malatya’da doğan Nihat Kınıkoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. ABD Denver Üniversitesi’nde doktora yapan Kınıkoğlu, ABD Massachusetts Institute of Technology’de, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde de görev aldı.

Anadolu Üniversitesi’nde Metalürji Enstitüsü’nü, Devlet Planlama Teşkilatı’nda Afrika ülkelerine yardım amacı taşıyan “Türk İşbirliği Ajansı”nı kurup yönetti. Birleşmiş Milletler UNIDO Başdanışmanı olarak UNIDO Viyana Merkezi’nde ve Afrika ülkelerinde 5 yıl görev yaptı.

 Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya Metalürji Fakültesi Dekanı iken emekli olan Kınıkoğlu, Türk Dil Kurumu için kurumun web sitesinde yer alan “Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Terimleri” sözlüğünü hazırladı.

İlk öyküleri Milliyet Pazar ekinde ve Yeditepe Sanat Dergisi’nde yayınlanan yazarın, Devlet Tiyatroları repertuarında yer alan ve Mitos Boyut tarafından yayımlanan “Bosna Şarkısı” adlı bir oyunu ve Cem Yayınları tarafından yayımlanan “Yine Aşığım” adlı bir öykü kitabı bulunmakta.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!