Açlığa Doymak protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

Açlığa Doymak protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2012 00:00

Ölüm oruçlarını anlatan “F Tipi Film” adlı bir sinema filmi çeken Grup Yorum, aynı konuyu ele alan “Açlığa Doymak”ı ‘ölüm orucunu karaladığı’ gerekçesiyle protesto etti.

Haberin Devamı

F tipi hapishanelerdeki tecrit uygulamasını ve ölüm oruçlarını ele alan “F Tipi Film”in yapım koordinatörlüğünü üstlenen Grup Yorum, kendi filmleriyle aynı dönemde vizyona giren “Açlığa Doymak”ı çeken Pana Film’i “ölüm orucunu karalamakla” suçladı.

Grup Yorum’un çağrısıyla geçtiğimiz perşembe günü Pana Film’in Nişantaşı’ndaki binası önünde toplanan kalabalık, filmi protesto etti. Protestoya grup üyelerinin yanı sıra Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği ve İdil Kültür Merkezi üyeleri de katıldı.

Bir basın açıklaması yapan grup üyeleri, “Açlığa Doymak”ın ölüm orucuna giren tutukluların ‘içsel bunalım yaşadıkları için ölümü tercih ettikleri’ mesajını verdiğini, değerlerine saldırdıklarını öne sürdü.

Grup Yorum üyesi İnan Altın, “Açlığa Doymak, mahkûmların kötü şartlar altında olmasından kaynaklanan ölüm orucu direnişlerini çarpıtarak anlatıyor. İnsanları sanki uğruna inandıkları şeyler için değil de yaşamdan bıktıkları için ölmek istiyorlar gibi gösteriyor” dedi.
Ayrıca “Açlığa Doymak”ın kasıtlı olarak “F Tipi Film”e yakın bir tarihte vizyona sokulduğu iddia edildi. “Açlığa Doymak” 7 Aralık’ta, “F Tipi Film” ise 21 Aralık’ta vizyona girdi.

Neyi anlatıyor?
Zübeyr Şaşmaz’ın yönettiği “Açlığa Doymak”, çalıştığı gazeteden atıldıktan sonra karısıyla çocuklarını bombalı bir eylemde kaybeden ve 40 gün ‘halvete’ giren (ıssız bir yerde yalnız kalan) Eyüp, sıradan bir tıp öğrencisiyken abisinin ölümünden sonra bombalı bir eyleme karışan ve ölüm orucuna başlayan Sena, aşk acısı çeken, güzelleşme isteğiyle zayıflamaya çalışan ve bunun için bedenini yavaş yavaş yok eden Burcu’nun öykülerini anlatıyor. Filmde Mete Horozoğlu, Hazar Ergüçlü ve Didem Balçın başrolde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!