Acıyla yaşayamadı

Güncelleme Tarihi:

Acıyla yaşayamadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2005 01:40

Öğretmen kızı Selin’i 3 yıl önce trafik kazasında kaybeden Serpil Erdoğan, ‘Kızım beni çağırıyor’ diyerek 2 kere ölmeyi denedi. Geçen yıl da akciğer kanserine yakalanan anne, bir hafta önce kızının doğum gününde hayata veda etti. Anne, doyamadığı kızının mezarına gömüldü.

SERPİL Erdoğan için hayat, aslında 6 Ekim 2002’de bitmişti. Bir dershanede İngilizce öğretmeni olan kızı Selin’i (27), Yeşilköy’deki evlerinin bir iki sokak ötesindeki Gazi Evrenos Caddesi’nde kaldırımda yürürken, çarpışan 2 otomobilden biri ezmişti. 10 Ekim sabahı, kızının cansız yanaklarını okşayana kadar yoğun bakımdaki 4 günlük yaşam mücadelesi boyunca hep yaşayacağına inandı. Tam 3 yıl boyunca ‘meleği’ Selin’i gördüğü rüyalarda yaşatabildi. Serpil Erdoğan, kızının acısına dayanamayınca geçen yıl ardı ardına iki defa ilaç içerek intihara kalkıştı. Kendisini intihar teşebbüsüne götüren bir rüyayı ise şöyle anlatmıştı: ‘Kızımı hep neşeli görüyordum. O gece beyaz önlüğüyle ders veriyordu. ‘Anne burada çok canım sıkılıyor. Gelir misin?’ dedi. Yüreğim sızladı. Ama beni kurtardılar. Kızıma gidemedim.’

ADINI YAŞATACAKTI

Serpil Erdoğan kızını kendisinden koparan sürücülerden birinin 3, diğerinin de 30 gün tutuklu kalıp serbest bırakılmalarını anne yüreğine sığdıramadı. Son isteği, kızı mezarda yatarken serbest dolaşan 2 sürücüye tazminat davası açıp, kazanacağı parayla kapısına, ‘Selin Öğretmen’ yazdıracağı bir hastane odası döşemekti. Ancak bu isteğini gerçekleştiremedi. Geçen yıl akciğer kanserine yakalandı. Bir süre Cerrahpaşa’da tedavi gören Serpil Erdoğan, kemoterapiye olumlu cevap alınamayınca geçen ay taburcu edildi.

O GÜNÜ BEKLEDİ

Yaklaşık bir aydır yatağa bağımlı yaşayan Serpil Erdoğan, serumla besleniyordu. 53’ten 40 kilonun altına kadar düştü. 10 gün önce eşi Orhan Erdoğan’a, ‘Biliyorum artık çok yaşamayacağım ama zamanını bekliyorum. O zamanı sen çok iyi biliyorsun’ dedi. Beklediği zaman, biricik kızının doğum günüydü. Doktorların birkaç ay önce çok yakın dediği ölüme, sanki kızına kavuşmak için ona hayat verdiği 26 Haziran’a kadar direnmişti. Serpil Erdoğan da, o gün, 3 yıl önce yüreği sızlayarak toprağa verdiği Selin’in Kanarya Mezarlığı’ndaki mezarı açılarak, üzerine gömüldü. Anne-kız, Selin’in doğum gününde tekrar birbirlerine kavuştu.

Toplam 35 ay hapis

SELİN Erdoğan, Yeşilköy’deki evinden işe gitmek Mercedes otomobiliyle seyreden Cem Demirçift, Serkan Karasüleyman’ın otomobiline arkadan çarptı. Savrulan otomobil, kaldırımdaki Selin Erdoğan’ı ezdi. Selin öğretmen, hastanede 4 gün sonra yaşamını yitirdi. Haklarında 2-5 yıl arası hapis istemiyle dava açılan iki sürücü, 56 gün sonra görülen ikinci celsede tutuklandı. 2 milyar lira kefalet yatıran Demirçift 3, Karasüleyman ise 27 gün hapis yatıp tahliye edildi. 1 yıl 10 ay hapse çarptırılan Karasüleyman’ın ehliyetine 1 yıl, 1 yıl 1 ay hapse mahkum edilen Demirçift’in ehliyetine 6 ay el kondu. Karar Yargıtay’da onanırsa, 2 sürücü de cezalarını tamamlamak üzere tekrar cezaevine konacak. İnfaz Yasası’na göre Karasüleyman 8, Demirçift 5 ay daha hapis yatacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!