Açılım Meclis’e gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Açılım Meclis’e gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2009 00:47

Başbakan Erdoğan, dün akşam televizyonlarda yayınlanan ‘Ulusa Sesleniş’ konuşmasında “Milli birlik beraberlik açılımı” olarak nitelediği açılımı konusunda özetle şu mesajları verdi:

Yeni sayfa açıyoruz

Türkiye bu ağırlığı daha fazla sırtında taşıyamaz. Türkiye bu kan kaybıyla geleceğe yolculuğunu sürdüremez. Bu açılım, ‘Milli Birlik’ sürecidir. Çünkü bu mesele bir millet, devlet meselesidir. Bu toplumsal bir tazelenme açılımıdır, bilinçlenme açılımıdır. Bu ülkede tek bir insanımız bile kendini 2’nci sınıf vatandaş hissetmesin, mahrum olmasın, mahzun olmasın, mazlum olmasın istiyoruz. Türkiye daha fazla can kaybetmesin diyoruz.

Bedeli ne olursa

Hükümet olarak biz bir adım attık, bedeli ne olursa olsun kararlılıkla sonuna kadar gideceğiz. Ancak bu sürecin başarısı için herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Bu sorunun ortadan kaldırılması için sadece hükümet mi çalışacak? Bir de buna perde çekenler var. İşte onu da gidermek için olayı, milletin vekillerinin olduğu yere taşıyoruz, TBMM’ye. Ne olursa olsun, orada da adımımızı atacağız, söyleyecek sözü olanlar varsa onlarda orada söylesinler, çünkü ondan sonra süreci vatan topraklarında sürdüreceğiz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!