Açılım 10 Kasım’da Meclis’te

Güncelleme Tarihi:

Açılım 10 Kasım’da Meclis’te
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 00:00

Hükümet, Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da CHP ve MHP’nin büyük tepki gösterdiği Kürt açılımıyla ilgili Meclis’e bilgi verecek.

Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, şunları söyledi:

Sorunu çözmek istiyoruz

“Kardeşliğimizin birlik ve beraberliğimizin kökleşmesi için Demokratik Açılım Projesi var. Bu süreçle ilgili Meclis’te bilgilendirme yapılacağı ifade edilmişti. 10 Kasım Salı günü muhtemelen o güne denk geliyor. Önümüzdeki hafta içinde bu konuyu gündeme getireceğiz. Mahmur Kampı meselesi sadece bugünün meselesi değil. Kamp kurulduğundan beri Türkiye’nin gündemindedir. TC devletinin çözüme kavuşturmak istediği bir konudur. Kampın orada nihayetlendirilmesi gerekiyor. Bir şekilde sonlandırmak gibi bir durum var. TBMM’nde konuşacağımız konu eşittir Mahmur Kampı değil. Düşünce ve kanaatlerimizi dile getireceğiz.”

Haberler doğru değil

Çiçek, “Öcalan’ın yanına gidecek mahkumlarla ilgili süreç ne zaman işleyecek?” sorusuna da şu yanıtı verdi:
“Sağlam kaynaklara dayanmadan yazı yazılıyor. Sonradan ilgili bakandan teyit isteniyor. Teyit edilmeden yazılması doğru değil. Haberi doğru verelim herkes istediği gibi yorum yapsın olmaz. Türkiye AİHM’ne yargı yetkisini kabul etmiş bi ülkedir. AİHM’den tasvip ettiğimiz ya da etmediğimiz kararlar çıkıyor. Türkiye Avrupa Komisyonu üyesidir. Hak kaybettiğini iddia eden kişiler başvuruyor. Türkiye kararların gereğini yerine getirmekle yükümlü. İmralı’ya gidecek olanlar açılımla ilgili değil. Buna bakarak değerlendirme yapmakta fayda vardır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!