Acil insanlık

Güncelleme Tarihi:

Acil insanlık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2013 01:44

Hamile bir kadını hastaneye yetiştiren sağlık ekibi, dönüşte ambulansın camlarını levye ile kıran iki kişinin saldırısına uğradı. Sürücü ve iki sağlık personeli yoğun bakıma alındı, saldırganlar ise kaçtı.

Haberin Devamı

VAN’ın Gürpınar ilçesinde önceki gece Güzelsu köyünden hamile bir kadını doğum için şehir merkezine götüren ambulansın arkasından gelen bir minibüs ısrarla yol istedi. İçinde acil tıp teknisyeni Nazime Çiçek ile paramedik Bahar Aksoy’un bulunduğu ambulansın sürücüsü Bayram Lenk, stablize yoldan çıktıktan sonra minibüse yol verebildi. Ambulansı sollayan minibüs, bir süre ambulans sürücüsüyle tartıştıktan sonra ayrıldı.

YOĞUN BAKIMDALAR

Hastayı Van Doğum Hastanesi’ne bırakan ambulans dönüşte Gürpınar’ın Güzelsu köyü girişinde 2 kişi tarafından durduruldu.
Levyelerle ambulansın camlarını kıran saldırganlar, önce sürücü Lenk’i, ardından Çiçek ve Aksoy’u indirip dövmeye başladı. Sağlık görevlileri çevredekilerce saldırganların elinden kurtarılırken, saldırganlar kaçtı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk müdahaleleri yapılan Lenk ve Çiçek yoğun bakıma alınırken, Aksoy müşahade altına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!