Açıklama sırası Başbakan’da

Güncelleme Tarihi:

Açıklama sırası Başbakan’da
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2006 00:00

DYP Genel Başkanı Ağar, mal varlığını açıklayarak, Başbakan Erdoğan’a pazartesiye kadar süre tanıdı. Hükümetin tükendiğini ve sonbaharda seçim beklediğini belirten Ağar, Erdoğan’a, "Senin üstüne düşen vazife de mallarını açıklamaktır. Yap artık şunu" diye seslendi.

Haberin Devamı

MAL varlığı açıklaması için Başbakan Tayyip Erdoğan’a pazartesi gününe kadar süre tanıyan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Mal varlığımı açıklıyorum ve bu konuyu kapatıyorum. Bundan sonra bu konuyla ilgili konuşmayacağım" dedi. Ağar, dün Ankara büromuzda Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Nur Batur, Haber Müdürü Yaşar Sökmensüer ve muhabirimiz Ümit Çetin ile yaptığı kahvaltılı toplantıda, son günlerdeki yoğun ve önemli gelişmelerle ilgili soruları yanıtladı. Ağar mal varlığı konusunu gündemden kaldırma görevinin Başbakan’a ait olduğunu söyledi ve Erdoğan’a, "Senin üstüne düşen vazife mal varlığını açıklamaktır. Yap artık şunu" diye seslendi. Ağar, şöyle konuştu:

3 Y GETİRDİ 3 Y GÖTÜRECEK

2002’de siyasette bir tasfiye meydana geldi. 2002’de tasfiyeyi meydana getiren sonuçta, halk aynı akıbeti bu hükümet içinde ortaya koyacaktır. Özellikle akçalı, mal varlığı konularında geçmiş siyaset unsurlarının diliyle konuşma aynı akıbeti bunların da başına getirir. Halkta çok değişecek şey var. Halktan korkarak bir şey olabilmek ve yapabilmek mümkün değil. Herkes milletin önüne gitsin, milletin vereceği karara saygılı olsun. Dolayısıyla Türkiye’nin gelecekte çok önemli yılları geliyor. 4 senelik süreçten daha uzun bir süreci halk kimseye tanımadı bugüne kadar. Bu hükümeti 3

/images/100/0x0/55ea5a82f018fbb8f87a6f80
Y getirdi, 3 Y götürecek. Nedir bu 3 Y; yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar. Ben halkın tercümanı olacağım. Başbakan bu 3’ünün de altında kaldı. Seçim kaçınılmaz.

DEMOKRATİK SULARDA YÜZEMEZ

Bu hükümet halkı yordu. Bu hükümet değerler üzerinden siyaset yaparak milletin değerleriyle başbaşa kalması rahatlığını da vermedi. Bize ’ne geziyorsun, ne yoruyorsun kendini. Bu hükümet 2 dönem, 3 dönem daha seçilir’ diyenler, artık bu hükümetle devam edilemeyeceğini görüyorlar. Biz değerler üzerinden siyaset yapmadık. Siyaset makul bir aklın yolda olmasıdır. Bu derece kendi grubuna baskı, iş alemine baskı, medyaya baskı, bürokrasiyi sivil toplum örgütlerine baskı. Böyle bir geminin demokratik sularda yüzmesi mümkün değil.

OYLARININ DÜŞECEĞİNİ İTİRAF ETTİ

Mal varlığı meselesi bile kriz haline geldi. Hiçbir krizi yönetemiyor bu hükümet. Adapazarı’ndaki tren kazasıyla başlayan ve her meseleyi yönetemeyen bir hükümetle karşı karşıyayız. Bu tablo sonbaharda seçime gidecektir. ’Türkiye koalisyon hükümetlerini istikrar için getirmemeli’ diyor. Nereden biliyor koalisyon olacağını, onu millet bilir. Kendi oylarının düşeceğinin açık itirafıdır.

DOKUNULMAZLIĞI SULANDIRDI

Dokunulmazlıkları gelecek döneme bırakanlara seçim meydanlarında diyecekler ki artık, sen her seçim döneminde kalkacağını söylüyorsun. 2002’de de söylüyordun. Değişiklik düşünüyorsan getir yap. Yetersizsen muhalefet olarak destek olalım.

Ağzından mal varlığı
/images/100/0x0/55ea5a82f018fbb8f87a6f82


Ankara Çayyolu’nda yaklaşık 250 metrekare 3 katlı müstakil bir evim var.

Burada önemli olan kaynak. Ankara’da rahmetli halam ölünce bütün halalarım toplanarak Bahçelievler’deki evini bana verdiler. Bu evi sattım Çankaya’dan bir ev aldım. Onu sattım Çayyolu’ndaki evi aldım. Bizim böyle havadan gelen bir şeyimiz yok hepsi belli olan şeyler.

İzmir’de bir yazlık.

Elazığ’da mirastan kalan 34 parça tarla.

Ayrıca Elazığ’da 4 müşterek arsamız var.

Bugün bankada 42 bin YTL var. Yarın 32 bin olur, 20 bin olur.

Bir otomobilimiz var zannediyordum ama onu bizimkiler satmış. Gerçi son verdiğim beyannamede var gözüküyor. Sonradan düşüreceğim. Peugeot 2003 model.

Üstüne düşen vazifeni yap

MAL varlığı konusunu gündemden kaldırmak sizin işiniz kardeşim. ’Halkın gündemine dönmüyorlar, bunu öne çıkarıyorlar’ diyorsan halkın gündemine dönebilmek için sen açıklayacaksın. Senin üstüne düşen vazife budur. Bu siyasetin Türkiye’de Osmanlı’dan beri yerleşik bir deyimi vardır. Buna eski tabirle Hak’ül Eytam diyorlar, yetimlerin hakkı. Siyasette var olmanın yolu yetimlerin hakkını koruyan adam olmaktan geçer. Bu konuda iddialıysan meseleyi bir sis bulutunun ardında bırakmayacaksın. Ben bir daha bu konuyla ilgili konuşmayacağım. Konuşan konuştu. Bundan sonra halk konuşacak. Bu hafta sonu son dedik. Bu konuda açıklama yapamazsan bundan sonra yapacağın açıklamanın da değeri kalmayacak. Bunu bekliyoruz yap artık. Ben mal varlığımı açıklıyorum sıra Başbakan’dadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!