Acıda birleştiler

Güncelleme Tarihi:

Acıda birleştiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2012 23:09

ABD’deki okul katliamında sağduyu ölmedi. 20 çocuk kurbandan biri olan 6 yaşındaki Emilie Parker’ın babası, katil Adam Lanza’nın ailesine başsağlığı diledi. Katilin ailesi de kurbanlar için taziye dileklerini iletti.

Haberin Devamı

SANDY Hook İlkokulu’ndaki korkunç katliam, geride, hayatının en büyük acısını yaşayan aileler, akrabalar bıraktı. Bunlardan biri olan Robbie Parker’ın yaptığı açıklamalarsa, çocuğunu kaybeden bir babanın gösterebileceği belki de en mutedil yaklaşım oldu. Altı yaşındaki kızı Emilie’yi kaybeden Parker (30), katil Adam Lanza’nın ailesini de diğer kurbanlarla aynı çerçevede değerlendirdi. Acılı baba, “Bu olaydan doğrudan etkilenen tüm ailelere en içten başsağlığı dileklerimi gönderiyorum. Buna katilin ailesi de dahil. Onlara da buradan seslenerek, sevgi ve desteğimizi size de gönderdiğimizi söylemek istiyorum. Yaşadığınızın ne denli ağır bir deneyim olduğunu tahayyül bile edemiyorum” dedi.

Haberin Devamı

20 ÖĞRENCİYİ DOLABA KİLİTLEYEREK KURTARDI

AÇIKLAMASI YOK

Öte yandan Connecticut’a bağlı Newtown’daki vahşetin faili Adam Lanza’nın ailesi de dün bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Newtown sakinleri ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı dilenirken, Lanza’nın eylemi “anlaşılmaz, açıklanamaz” diye nitelendirildi. Adam Lanza’nın dayısı James Champion, aile tarafından yayımlanan bu açıklamayı bizzat yapmak istediyse de, “içinde bulunduğu keder nedeniyle” bundan vazgeçti.

/images/100/0x0/55ead25df018fbb8f898dfbd

Camı kırıp girmiş

ABD medyasının iki gündür polis kaynaklarına dayandırdığı katliama dair detayların birçoğunun asılsız olduğu dün anlaşıldı.
 Katil Adam Lanza’nın annesi Nancy’nin okulda çalışmadığı, işsiz olduğu, ancak 2008’de boşandığı eşinden yüklü bir nafaka aldığı açıklandı. Lanza ilk olarak annesini öldürmüştü.
 Lanza’nın katliamı annesine ait iki adet tabanca ile değil, yine annesine ait olan taarruz tüfeğiyle yaptığı ve sonunda intihar ettiği ortaya çıktı.
 Polis, geride not bırakmamış olmasına karşın katilin amacına dair “çok iyi bir delil” bulduğunu açıklasa da detay vermedi.
 İlk bilgiler, katilin Sandy Hook İlkokulu’ndan içeriye, okul müdiresinin izniyle alındığı yönündeydi. Ancak bunun doğru olmadığı ve Lanza’nın binadan içeriye ön girişteki camı kırarak girdiği anlaşıldı.

Haberin Devamı

Adam Lanza’nın, katliam sürerken polisin yaklaştığını görünce intihar ettiği açıklandı. Otizmin hafif bir formu olan Asperger sendromundan mustarip Lanza’yı arkadaşları “hissiz” diye niteliyor. Öyle ki, okulun beyzbol takımındaki bir arkadaşı, “Maç yaparken herkes onu düşürmemeye çok dikkat ediyordu. Çünkü sakatlanabilir, ama bunu hiç hissetmeyebilirdi” dedi.

Haberin Devamı

Gazete sayfasında ‘ABD’nin fotoğrafı’

TARTIŞILAN bireysel silahlanma sorunu, önceki gün The Herald gazetesine neredeyse ABD’yi özetleyecek bir şekilde yansıdı. Güney Carolina eyaletinde yayın yapan The Herald, Newtown’daki cinayetlerle ilgili geniş haberini yayımladığı sayfada, “Silahlarda Noel indirimi” yazan büyük bir ilâna da yer verdi. İlânda tabanca fotoğrafları, avantajlı fiyatlar ve onları sanki hediyeymişçesine sunan Noel Baba görüntüsü öne çıkartıldı. Bu durumun farkedilmesi üzerine gazete okurlarından özür diledi.

SİLAHLARA VEDA

Demokratların önde gelen Senatörü Dianne Feinstein, “Taarruz silahlarının yasaklanmasını öngören bir yasa tasarısını ocakta Kongre’ye sunacağım” dedi. New York’taki iki kilisede, ruhsatlı silahını teslim edenlere, silahın türü ve değerine göre sembolik ücretler ödendi. Bu şekilde 134 kişi, sahibi olduğu silahı iade etti.

ABD’DE OKUL KATLİAMI
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!