Acıbadem Thomas Jefferson oluyor

Güncelleme Tarihi:

Acıbadem Thomas Jefferson oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Acıbadem Sağlık Grubu'nun, Thomas Jefferson Üniversitesi ve tıp fakültesiyle işbirliği anlaşması imzaladığı ve bu kuruluşun adını alacağı açıklandı. İşbirliği anlaşması uyarınca, Acıbadem Sağlık Grubu, üniversitenin yaptığı çalışmalardan, araştırma sonuçlarından, yeni tedavi teknikleri ve protokollerinden yararlanacak. Karşı taraf ise farklı branşlarda yaptıkları araştırmalarda Acıbadem Grubu vakalarından da yararlanacak.

Hastanenin konferans salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, başka özel hastanelerin de ABD'deki hastanelerle anlaşma imzaladıklarını belirterek, ‘‘Ancak bizim anlaşmamız farklı. Diğer anlaşmalar sadece ABD'ye hasta transferine dayanıyor. Bizimki ise karşılıklı işbirliğine’’ dedi. Hastanenin isim hakkını da aldıklarını ve Acıbadem'e eklediklerini söyleyen Aydınlar, Thomas Jefferson Üniversitesi'nin, eğitim ve hizmetlerini denetleyeceğini belirtti. Acıbadem Sağlık Grubu Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Metin Çakmak, işbirliğinin iyi niyet ve bilimsel temeller üzerine kurulduğunu söyledi. İşbirliğinin, kalite ve performansın artırılması ve denetlenmesini beraberinde getireceğini belirten Prof. Dr. Çakmak, ‘‘Tıbbi alanlardaki işbirliği kapsamında, ABD'li uzmanlar ülkelerinde görmedikleri, örneğin karaciğerde olan kistik fibroz gibi hastalıkları tanıma şansları olacak. Onların ağırlıklı çalışma konularından biri kanser. Kanser konusunda daha iyi hizmet üretebileceğiz. Gerektiğinde ABD'li uzmanlarla konsültasyon yapabileceğiz. Uzmanlarımız ve elemanlarımız eğitim için ABD'ye gidebilecek’’ dedi.

Thomas Jefferson Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Jonathan Gottlieb, 1824 yılında kurulan üniversitelerinin araştırma için geçtiğimiz yıl hükümetten 86 milyon dolar bütçe aldığını söyledi. Yabancı bir özel hastaneyle ilk kez anlaşma yaptıklarını belirten Prof. Dr. Gottlieb, ‘‘Geniş hasta grupları üzerinde yaptığımız bilimsel araştırmaların sonuçlarını daha değerli kılacak açılımları sağlamak için Avrupa'da stratejik bir partner arıyorduk. ABD'deki tıp fakülteleri için yeni gelişen ülkeler birer cazibe noktası’’ dedi. Acıbadem Sağlık Grubu'nda, halen faaliyette olan 1 hastane, 3 poliklinik bulunuyor. Yeni hastane ise önümüzdeki aylarda Bakırköy Carosell Alışveriş Merkezi'nin bitişiğindeki gökdelende hizmete girecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!