Ache’ye Türk köyü

Güncelleme Tarihi:

Ache’ye Türk köyü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2005 01:31

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, deprem ve tsunami felaketlerinin yaşandığı Güney Asya ülkelerini kapsayan ziyareti turu başladı. Erdoğan dün, ABD’nin yeni Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile akşam saatlerinde Esenboğa Havalimanı’ndaki görüşmesinin ardından Endonezya, Malezya, Sri Lanka, Tayland ve Maldivleri kapsayan 6 günlük gezisi için hareket etti.

4 BAKANLA GİTTİ

Erdoğan,
290 bin kişinin yaşamını yitirdiği felaket bölgesine, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı da götürdü. Erdoğan’ın gezisine, bazı milletvekilleri, yardım sözü veren 10 işadamı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, Başbakanlık Acil Durum Genel Müdürü Hasan İpek ve Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu da katıldı.

Erdoğan, görüşeceği devlet ve hükümet başkanlarına, ‘Bizden istediğiniz nedir?’ diye soracak. Yakın çevresine göre Erdoğan, dönüşünde de bu taleplerin karşılanması için kamu ve sivil toplumu harekete geçirecek. Edoğan’ın, ‘Bölgeye öyle bir damga vuralım ki hiç silinmesin, hep görülüp hatırlansın’ sözü doğrultusunda, Endonezya’nın Ache bölgesinde Türk köyü kurularak afetzedeler için evlerin yanı sıra hastane, okul, yetimhaneler inşaa edilmesi planlanıyor. Ayrıca, Erdoğan, Endonezya’nın Ache bölgesine asker gönderilmesine yönelik talep olmadığını belirtti.

ERENER DE GİDİYOR

Sri Lanka
’ya yardım amaçlı bir konser veren sanatçı Sertab Erener de felaket bölgesine gidiyor. Erener, Sri Lanka’da Erdoğan ile bir araya gelecek.

Erdoğan’a hazırlık

BAŞBAKAN Erdoğan’ın gezisi öncesinde Endonezya’nın Banda Aceh kentinde yardım faaliyetlerini sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kenti bayraklarla donattı. 3 haftadır Banda Aceh’te bulunan yardım ekibi, Erdoğan’ın geçeceği güzergáhtaki caddeleri temizledi. Türk görevliler, kentin en büyük caddelerinden olan İmam Lueng Bata’yı Türk bayrakları ile donattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!