Acarkent davalarına başlandı

Güncelleme Tarihi:

Acarkent davalarına başlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2006 14:29

Çevre ve Orman Bakanlığının, Acarlar İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş aleyhine “Serdaroğlu Özel Ormanı'nda tapuda kurulmuş olan kat irtifaklarının iptali ve kayıtlardan terki” istemi ile ”devlet ormanına müdahalenin önlenmesi” talebiyle açtığı 2 ayrı davanın görülmesine başlandı.

Haberin Devamı

Beykoz 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde “kat irtifaklarının iptali ve kayıtlardan terki” istemli davanın duruşmasına, davacı Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü adına avukat Elmas Erdem ile davalı Acarlar şirketi adına avukat Haluk Öztürk katıldı. Hakim, dava dosyasının incelenmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Aynı mahkemede, yine Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğünce Acarlar İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin sahiplerinden İsmet Acar aleyhine “devlet ormanına müdahalenin önlenmesi” amacıyla açılan davanın ilk duruşması da görüldü.

Hakim, tarafları temsilen avukat Elmas Erdem ile avukat Haluk Öztürk'ün katıldığı duruşmada, dosyanın incelenerek karar verilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

DAVA DİLEKÇESİNDEN

Çevre ve Orman Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü adına avukat Elmas Erdem tarafından verilen dava dilekçesinde, idareden izin alınmadan ve yasalara aykırı olarak yapıldığı iddia edilen villaların, iyi niyetli üçüncü kişilere devrini önlemek için mahkemeden tedbir istendi.

Haberin Devamı

Dilekçede, Beykoz Dereseki Köyü 4-5 paftada yer alan 215 ve 216 sayılı parsellerin yapılan satış sonucu Serdaroğlu Özel Ormanı olarak Acarlar İnşaat adına tescil edildiği anlatıldı.

Dilekçede, davalıların 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 52. maddesinin 2. paragrafındaki “şehir, kasaba ve köy yapılarının toplu olarak bulunduğu yerlerdeki hususi orman alanlarında, bu kanunun 17. maddesine göre izin almak ve yatay alanın yüzde 6'sını geçmemek üzere imar planına uygun inşaat yapılabilir” hükmüne dayanılarak tapuda kurulmuş olan kat irtifaklarının iptali ve kayıtlardan terki talep ediliyor.

Avukat Erdem tarafından verilen diğer dava dilekçesinde de, devlet ormanına müdahale edildiği savunularak, bunun önlenmesi isteniyor.

BEYKOZ KONAKLARI'NA İLİŞKİN DE DAVA

Bu arada, Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğünün, Beykoz Konakları ile ilgili de kat irtifaklarının iptali ve kayıtlardan terki talebiyle Beykoz Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldığı öğrenildi. Davanın, Beykoz 1. Asliye Hukuk Mahkemesindeki dava ile birleştirilebileceği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!