Acar'dan Çiçek'e: Ne bankada paramız var, ne de bankacı tanırız

Güncelleme Tarihi:

Acardan Çiçeke: Ne bankada paramız var, ne de bankacı tanırız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 14:59

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Mahmut Acar, eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in eleştirilerine sert yanıt vererek, “Ne bankada paramız var, ne de bankacıları tanırız” dedi.

Acar, bankacılık suçlarına ilişkin kurulan İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Akın’ı İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atamalarını eleştiren Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in sözlerine yanıt verdi.

Acar, Akın’ı atamalarının altında artniyet aranmasının yanlış olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Biz işimizi yaptık. Doğrusu ne ise onu yaptık. Bizim bankacalıkla ilgili davalardan haberimiz yok. Görev süresi dolmuştu. O nedenle görev yerini değiştirdik. Bizimle ilgili bir şey dönmedi. Ne bankada paramız var ne de bankacıyı tanırız.”

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Akın ise “HSYK öyle gerekli görmüş. Yorum yapmayacağım” dedi.

ÇİÇEK’İN İMALI SÖZLERİ

Bakan Çiçek, bir gazeteye demeçte şöyle demişti:

“Örneğin, ben soruyorum, bankalarla ilgili davalara bakan 8’inci Ağır Ceza reisi niye 5’inci Ağır Ceza reisi oldu? Bunun araştırılması lazım. Bu işlerde sakat, kötü şeyler döndüğünü düşünerek başvurduğu yerde, davasına baktığı hortumcu bankacının kardeşi içeriden çıkıyormuş, deniyor. Yani bunlar doğru mu, bakılmalı. Yargının önünde böylesi kötü ilişkilerle ilgili sorun var ama bence asıl sorun bilirkişi kurumudur. Bu kurum düzeltilmedikçe sorun giderilemez. Bu konuda açtırdığımız pek çok soruşturma var ama 50 mislini biliyor, bir şey yapamıyoruz. Çünkü bilgiyi belgelemek, delillendirmek o kadar kolay olmuyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!