Aç kalan kurtlar köylere indi

Güncelleme Tarihi:

Aç kalan kurtlar köylere indi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 15:00

Soğuk ve karlı havanın etkisi altındaki Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaban hayatı da olumsuz etkileniyor. Kar kalınlığının 2-3 metreyi bulduğu bölgede dağlarda yaşayan yırtıcı hayvanlar, karınlarını doyurabilmek için yerleşim merkezlerine kadar inmeye başladı.

Haberin Devamı

Ardahan’a bağlı Nebioğlu Köyü’nde de ellerinde av tüfekleriyle kurt nöbeti tutan köylüler, “Kurtlar köyün bütün köpeklerini parçaladı. Çocuklarımızı korumak için sabaha kadar nöbet tutuyoruz” dedi.

Önceki gece, merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Nebioğlu Köyü’ne inen kurtlar, köpeklere saldırdı. Dağdan inen aç kurt sürüsüne karşı silahlanan köylüler, sabaha kadar köy çevresinde nöbet tutmaya başladı. Gündüz bile ellerindeki silahları bırakmayan köylüler, “Kurtlar bir gecede köyün bütün köpeklerini parçalayarak öldürmüş. Kadın ve çocukları korumak için biz de nöbet tutuyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, yoğun kar yağışı nedeniyle yolları kapanan 60 köy yolunu açma çalışmaları devam ediyor. Köy Hizmetleri’ne bağlı ekiplerin vardiyalı olarak çalıştığı bölgede üç gündür ekmeksiz kalan Çalabaş Köyü sakinleri, 5 kilometre yolu yürüyerek ulaştıkları karayolunda Köy Hizmetleri ekiplerinden yardım istedi. Köy yolunu açtıran köylüler yoldan geçen otomobillerle gittikleri Ardahan kent merkezinden köye ekmek taşıdılar.

Haberin Devamı

Bu arada merkeze bağlı Hasköy Köyü yolunda yoğun kar nedeniyle mahsur kalan araçlar Köy Hİzmetleri’ne bağlı ekipler tarafından kurtarıldı. Ekiplerin geç müdahale ettiğini öne süren bazı sürücüler görevlilerle tartışırken, ekipte görevli bir işçi, “Köy yollarını açmak için günlerdir çaba harcıyoruz. Yiyecek bir lokma ekmek bulamadığımız oluyor. Ama yine de kimseye yaranamıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!