Aç kalan çocuklara yardım telefonları yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Aç kalan çocuklara yardım telefonları yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2008 16:21

MERSİN’de, babaları işlediği bir suçtan dolayı cezaevine giren, anneleri de çalışmak için bir başka şehre gidince yaşadıkları evde açlıktan bitkin halde bulunmalarının ardından koruma altına alınan 4 çocuğa yardım telefonları yağıyor.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Mersin İl Müdürü Azmi Gülşen, Halkkent Mahallesi’nde aç ve sefil durumda bulunan Sevim (14), Ali (12) Ayşe (9) ve Furkan Özen (3) kardeşlerin geçici olarak Çocuk Yuvası’na alınarak, bakımlarının yapıldığını söyledi. Gülşen, konuyla ilgili çıkan haber üzerine yardım yapmak için Türkiye’nin dört bir yanından telefonlar geldiğini, arayan hayırseverlere çocuklara devletin koruması altında olduğunu belirtip teşekkür ettiklerini kaydetti. Gülşen, ayrıca anne İsminur Özen’in kurumu arayarak çocuklarını gelip almak istediğini bildirdiğini sözlerine ekledi.

Halkkent Mahallesi’nde bir apartman dairesinde yaşayan 4 kardeşin dramı, baba A.Ö.’nün 3 yıl önce Eskişehir’de bir kasa hırsızlığı olayının ardından cezaevine girmesiyle başladı. Kocası cezaevine girdikten sonra çocuklarına hem annelik, hem de babalık yapan anne İsminur Özen, 4 çocuğunu da alarak akrabalarının bulunduğu Mersin’e geldi. Mersin’de, içinde sadece bir yer yatağı bulunan eve yerleşen 4 çocuk annesi kadın, burada iş bulamayınca 3 hafta önce pazarlama işi yapmak üzere çocuklarını Mersin’de bırakarak Gaziantep’e gitti.

4 kardeşin dramı, geçen perşembe günü Halkkent İlköğretim Okulu 5’inci sınıf öğrencisi Ali Özen’in derste açlıktan fenalaşıp, bayılmasıyla ortaya çıktı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!