Abu Dhabi’de terminal binası yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Abu Dhabi’de terminal binası yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2012 16:47

Haberin Devamı

AE Arma–Elektropanç, Abu Dabi Havalimanı MidField Terminal Binası teknik müteahhitlik işleri ihalesi için, alanında dünyanın en önemli şirketleriyle güçlerini birleştirdi. SMAC JV olarak anılacak bu birliktelik, toplam yatırım maliyeti 6 milyar dolar (yaklaşık 11 milyar TL) olan ve Abu Dhabi’de yer alacak MidField Terminal binası için oluşturuldu. 2017 yılında tamamlanması planlanan proje 2012’nin ilk çeyreğinde başlayacak.
 
Uluslararası inşaat sektöründe Teknik Müteahhitlik alanında 30 yıllık deneyimi ile hizmet veren AE Arma–Elektropanç, Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Binası teknik müteahhitlik işlerine teklif vermek için dünya inşaat sektörünün bu alanındaki en önemli oyuncularıyla güçlerini birleştirdi. Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de yapılacak bu projede, AE Arma–Elektropanç HLS (Habtoor Leighton Specon), Cobra, MAPCO, WS Atkins ve Ghesa International firmaları ile beraber çalışacak.

Haberin Devamı

700 bin metrekare alanda yapılacak olan proje, 2017 yılında tamamlandığında, 1,5 km uzaktan görülebilecek ve 3 futbol sahası büyüklüğünde olacak. Tahmini bedeli 1,8 milyar dolar (yaklaşık 3,5 milyar TL) olan teknik müteahhitlik hizmetleri teklifi için AE Arma- Elektropanç; HLS (Habtoor Leighton Specon), Cobra, MAPCO ile “SMAC JV” olarak anılacak güç birliği oluşturdu. WS Atkins ve Ghesa International ise projenin tasarım ve mühendislik hizmetlerinde çözüm ortağı olarak hizmet verecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan AE Arma–Elektropanç İş Geliştirme Direktörü Burak Kızılhan, “Dünyanın en büyük projelerinden biri olan ve stratejik konumu ile ayrı önem taşıyan projenin teknik müteahhitlik hizmetleri için sektörün önde gelen şirketleri HLS, Cobra, MAPCO, WS Atkins ve Ghesa International ile güçlerimizi birleştirdik. Proje en yüksek derecede profesyonelliği gerektirdiği için işbirliğimiz inşaatın amacı doğrultusunda kaynaklarını birleştirecek ve 10 binin üzerinde direkt işgücüyle; ekipman, araç, prosedür ve havaalanı inşaatında deneyimli mühendislik kadrosunu sağlayacak. SMAC JV olarak anılacak bu işbirliği; mühendislik, planlama, organizasyon ve uygulama işlerinin tamamını üstlenecek“ dedi.

Haberin Devamı

Projede verilecek müteahhitlik hizmetleri kapsamında jeneratörler, alçak gerilim dağılımı, tasarruflu aydınlatma ve elektrik sistemleri, zemin kurulumu ve ışıklandırma koruma sistemi, yangın alarmı ve yangın söndürme sistemleri, HVAC (Isıtma-havalandırma-iklimlendirme) sistemleri, bina yönetim sistemleri, yerel su sistemlerinin kurulumu bakımı ve dağıtımı, kanalizasyon sistemi ve çevre bütünleştirilmesi, zayıf akım sistem hizmetleri yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!