Aborjin temalı yılbaşı

Güncelleme Tarihi:

Aborjin temalı yılbaşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2009 01:00

Her yıl olduğu gibi Yeni Zelanda, Avustralya ve Filipinler, dün öğlen saatlerinde 2009’u muazzam gösterilerle karşıladılar.

YENİ YILA BÖYLE GİRDİLER

Sydney’de, Aborjinlerin yaradılış efsanelerinden esinlenerek düzenlenen ve tam 120 bin havai fişek atılan muazzam parti, bugüne kadar görülmemiş büyüklükteydi.

YENİ Yıl’a ilk olarak Uzakdoğu ve Asya-Pasifik ülkeleri girerken, Avustralya kutlamalarda rekor kırdı. Ekonomi ve siyasetteki olumsuz gelişmelere aldırmayan Avustralyalılar, Sydney şehri tarihinin en görkemli yılbaşı partisini düzenledi. Aborjinlerin yaradılış efsanelerini tema olarak seçen kutlamaların boyutu, 2000 yılındaki müthiş gösterileri de geride bıraktı. 1.5 milyonun yerinde izlediği gösterilerde 120 bin havai fişek kullanıldı.

3.5 milyon dolar tuttu

Tam 3.5 milyon dolara malolan görsel ve işitsel şova, kıyıdaki binalar, köprüler ve Sydney Limanı’na giren tekneler de dahil oldu. Ülkenin ikinci büyük şehri Melbourne’deki dans partisine de 40 bin kişi katıldı. 2009’a ilk giren ülke ise, Yeni Zelanda oldu. Türkiye saati ile dün 13.02’de yeni yıla giren ülke, görkemli kutlamalara turist çekmeye çalışmıştı. Avustralya’dan 3 saat sonra Filipinler, 4 saat sonra ise Tayland yeni yıla girdi. Singapur’daki havai fişek gösterilerini 250 binden fazla insan izledi.Güney Kore’de de polis hükümet karşıtı gösteriler yüzünden tetikteydi. Mumbai saldırıları ile sarsılan Hindistan’da ise kutlamalar asgari tutuldu.

Türkiye ışıl ışıl

YENİ yılın yaklaşmasıyla, CHP’li Edirne Belediyesi kentin en işlek yeri olan Saraçlar Caddesi’ni baştan sona ışıklandırdı. Ortaya çıkan renk cümbüşü, herkesi hayran bıraktı. Eskişehir kent merkezi de yılbaşı nedeniyle dekoratif ışıklarla donatıldı. Gaziantep’te de yılbaşı nedeniyle ışıklandırılan cadde ve sokaklar rengarenk bir görüntü oluşturdu. Gazimuhtar Paşa Bulvarı’nın vitrinleri çam ağaçları, ışıklandırmalarla doyulmaz güzellikteydi. DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!