Ablasını öldürene 18 yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Ablasını öldürene 18 yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 15:32

Adana'da, erkeklerle görüştüğü ve dekolte giyindiği gerekçesiyle ablasını bıçaklayarak öldüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 18 yıl 4 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Numan Yıldırım (23) hazır bulundu.

Sanık Numan Yıldırım, olayın, babası ve üvey annesinin yaylada olduğu sırada meydana geldiğini söyledi.

Birlikte kaldığı ablasıyla arasında, erkeklerle görüştüğü ve dekolte giydiği gerekçesiyle sürekli tartışma çıktığını belirten Yıldırım, “Olay günü de Mersin'e gidip 3 gün kalacağını söyleyince tekrar tartıştık. İzin vermeyince sinirlenip bana sopayla saldırdı” dedi.

Sanık, elindeki sopayı alıp ablasının kafasına vurduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Kafasındaki kanı banyoda temizlerken yine benimle tartıştı. Ağabeyimin, kendisine İstanbul'da iş bulduğunu söyleyerek oraya gitmesini istedim. Kendisinin bir gecede bile çok para kazanabileceğini ve istersem benimle bile yatabileceğini söyleyince çılgına döndüm. Daha sonra onu sırtından bıçakladım. Öldüğünü anlayınca üzerini yorganla örttüm ve evden ayrıldım. Ancak yaptığıma pişmanım.”

Mahkeme heyeti, sanığın, olayı ağır tahrik altında gerçekleştirdiği kanaati ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 18 yıl 4 ay ağır hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Sanık Numan Yıldırım, ablasını 15 Temmuz 2005 tarihinde Yüreğir İlçesi Yavuzlar Mahallesi 5. Sokak'taki evlerinde öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!