ABD'ye "Irak'tan çık" mesajı

Güncelleme Tarihi:

ABDye Iraktan çık mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 00:00

Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD karşıtı Şii lider Mukteda El Sadr taraftarı on binlerce kişi gösteri yaptı.

Haberin Devamı

Amerikan ordusu, Bağdat'ın doğusundaki Sadr Kent'e giden 300 otobüs dolusu insan saydıklarını ifade ederken, Sadr yandaşlarının bu yılın sonuna kadar ülkedeki Amerikan askerlerinin çekilmesini talep ettikleri bildirildi.

 

Yürüyüş yapanların üzerlerinden geçmesi için Sadr Kent semtindeki yollara ABD, İsrail ve İngiliz bayrakları çizildi.

 

Iraklı liderler, Amerikan askerlerinin yılsonundan sonra da ülkede kalıp kalmamasını tartışıyor. Washington ise 46 bin Amerikan askerinin bir bölümünün 31 Aralık 2011'den sonra da Irak'ta kalmasıyla ilgili olarak Iraklı yöneticilerin bir an önce karar vermesini istiyor.

Haberin Devamı

 

YERE ÇİZİLEN BAYRAKLARIN ÜZERİNDEN GEÇTİLER / Foto Galeri

 

BAĞDAT VE KERKÜK’TE PATLAMALAR

Irak'ta düzenlenen bombalı saldırılarda bir emniyet müdürü öldü, 6 kişi yaralandı.

 

Kerkük'te bir emniyet yetkilisi, kentin Domiz bölgesinde yol kenarına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu Dibas ilçe Emniyet Müdürü Hüseyin Nima Havvas'ın hayatını kaybettiğini, korumasının ise yaralandığını belirtti.

 

Asvat El Irak ajansı da başkent Bağdat'ın kuzeyindeki El Şab bölgesinde düzenlenen bombalı saldırıda ise 3 polis ile 2 sivilin yaralandığını duyurdu.

 

Geçen hafta içinde, Kerkük Emniyet Müdürlüğü yakınında bir otoparkta düzenlenen bombalı saldırılarda, çoğu polis 29 kişi ölmüş, 77 kişi de yaralanmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!