Abdullah Gül'den 'bilboard' iddiasına tepki

Güncelleme Tarihi:

Abdullah Gülden bilboard iddiasına tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 13:54

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, son günlerde kendisi ve ailesi hakkında “yanlış ve yalan” haberlerin yazıldığını belirterek bu tür haberlerin “tesadüfi” olmadığını söyledi. Babasının ASTEKSAN şirketinin, İstanbul Belediyesi’nin bilboard ihalesi ile bir ilgisi olmadığını ifade eden Gül, “İhaleyi kazanan şirket dünyanın pek çok ülkesinde benzeri işleri yapan Alman Ströer firmasıdır. Bu firmaya diğer şirketler gibi ASTEKSAN da iş yapmaktadır ve onun Türkiye’deki tedarikçilerinden birisidir” dedi.

Haberin Devamı

Abdullah Gül yaptığı yazılı açıklamada son günlerde, bazı basın ve yayın organlarında kendisi ve ailesiyle ilgili “doğru olmayan, yanlış ve yalan haberlerin yer almaya başladığı”nı ileri sürerek şunları söyledi:

“Gerek Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci gerek içinde bulunduğumuz iç siyasi ortam dikkate alındığında, bu tür haberlerin tesadüfi olmadığı anlaşılacaktır. Bu çerçevede, aşağıdaki hususları kamuoyunun bilgisine sunuyorum.”

Babasının 1972 yılında Kayseri Hava İkmal Merkezi Tayyare Fabrikası’nın Tesviye Atölyesi’nin Usta Başısı olarak emekli olduğunu, emekliliğini takiben ortaklarıyla beraber kurduğu şirketiyle çalışma hayatına devam ettiğini belirten Gül, babasının 35 yıldır metal sektöründe faaliyet gösterdiğini ve Kayseri Organize Sanayi bölgesinde imalat yaptığını kaydetti. Gül şöyle devam etti:

“Bazı haberlerde yazıldığının aksine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu bilboard ihalesiyle babam, kardeşim ve ortaklarının firması olan ASTEKSAN şirketinin hiçbir ilgisi yoktur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı açıklamadan da görüleceği üzere, ihaleyi kazanan şirket dünyanın pek çok ülkesinde benzeri işleri yapan Alman Ströer firmasıdır. Bu firmaya diğer şirketler gibi ASTEKSAN da iş yapmaktadır ve onun Türkiye’deki tedarikçilerinden birisidir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!