ABD'nin ilk bikinili güzeli

Güncelleme Tarihi:

ABDnin ilk bikinili güzeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cumartesi günü ABD'nin Atlantic City kentinde düzenlenen ‘‘Miss America’’ güzellik yarışmasında bu yıl pek çok gelenek yıkıldı. Büyük spekülasyonlara neden olan yarışmayı İllinois eyaletini temsil eden 20 yaşındaki Katherine Shindle kazandı. Dans dersleri alan ve derslerin karşılığını stüdyoda temizlik öoeyen Katherine Shindle, tacını geçen yılın kraliçesi Tara Holland'ın elinden aldı. Yarışmaya katılan 51 güzel, 50 yıldır süregelen geleneklerin yıkıldığı yarışmada yer almaktan oldukça mutlu olduklarını söylediler. İlk kez bu yıl, güzellerin yarışmaya bikiniyle katılmalarına izin verildi.

Yarışmayı düzenleyenler, kızları 1950'lerin kalıplarına sıkıştırmaya çalışmanın anlamsız olduğunu, tek parça mayo ile güzellerin göbeklerindeki dövme ya da zincirleri sergileyemediklerini belirtmişlerdi. Bu açıklama feminist gruplardan tepki almış, asıl amacın kızlara özgürlük sağlamak değil, iyice gözden düşen yarışmaya ilgi çekmek olduğunu ifade etmişlerdi.

Bu yılki yarışmada, Kuzey Karolina güzeli Michelle Warren ikinci, Mississippi güzeli Myra Barginear üçüncü, Arizona güzeli Stacey Momeyer dördüncü, Califorina güzeli Rebekah Ann Keller de beşinci oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!