ABD'nin Baltimore kentinde terör tehdidi

Güncelleme Tarihi:

ABDnin Baltimore kentinde terör tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2005 08:01

Alınan bir terörist saldırı tehdidi üzerine ABD'nin Maryland eyaleti Baltimore şehrindeki Harbor ve Fort McHenry tünellerinin geçici olarak trafiğe kapatılması geride yine cevaplanmamış birçok soru bıraktı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 2 hafta önce, New York'taki metro sistemine yönelik bir terörist saldırı tehdidi konusunda alınan istihbarat üzerine şehirdeki güvenlik önlemleri alarm düzeyine çıkarılmış, şehir sakinlerinin günler süren terör tedirginliğinden sonra söz konusu istihbaratın asılsız olduğu gündeme gelmişti. Tünellerin kapatılmasıyla dün de benzer bir durumun Baltimore'da yaşanmış olduğu yorumları yapılıyor.

Federal güvenlik görevlilerinin tünele yönelik tehdit konusunda başlattıkları çalışmalar kapsamında 2 şüpheliyi sorguladıkları kaydedilirken, Amerikan güvenlik birimlerinin söz konusu tehditle ilgili olarak bazı kaynaklarca Mısır uyruklu oldukları iddia edilen 6 kişiyi aradıkları kaydedildi.

Amerikan güvenlik yetkilileri, Baltimore'daki tünellere yönelik terör tehdidi konusunda bilgi veren kaynağın geçmişte benzer durumlarda yararlı bilgiler sağladığını ifade ederken, buna rağmen söz konusu tehdide dair istihbaratın doğruluğunun henüz teyit edilemediğini belirttiler.

Haberin Devamı

Amerikan medyasında çıkan haberlere göre, bazı Amerikalı güvenlik yetkilileri, söz konusu terörist tehdide dair istihbaratın, “şehre çok miktarda patlayıcı sokulduğu ve bunların bir kamyona yüklenerek tünel içinde patlatılmasının planlandığı” şeklindeki duyumlara dayandığını kaydettiler.

Öte yandan, başka kaynaklar ise federal ve yerel yetkililerin denizaşırı bir kaynaktan geldiği belirtilen söz konusu istihbarata dayanarak şehirde bir güvenlik alarmı vermeden konu hakkında 2 haftadır çalışmalar yaptıklarını ifade ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!