ABD’nin aradığı Öksüz Ermenistan’da tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

ABD’nin aradığı Öksüz Ermenistan’da tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2018 22:07

Ermenistan'ın resmi haber ajansı Armenpress, Ermenistan Organize Suç birimleri ile İnterpol Ermenistan biriminin ortaklaşa operasyonu sonucu, ABD vatandaşı olup ‘Kevin’ ismini alan ve ABD tarafından aranan FETÖ’nün önemli isimlerinden Kemal Öksüz’ün 29 Ağustos’ta yakalandığını duyurdu.

Haberin Devamı

23 Ağustos’tan bu yana ABD tarafından aranan ve Erivan’da yakalanan Öksüz, Temsilciler Meclisi Etik Komisyonu’na ‘sahte belge sunmak’la suçlanıyor. Habere göre, Öksüz, ABD’de kurulu ‘Azerbaycan’ın Dostları Meclisi’ adındaki bir sivil toplum kuruluşunun (STK) yöneticiliğini yapıyordu. Bu kuruluşun 2013’te birçok ABD’li kongre üyesini Azerbaycan ve Türkiye’ye davet ettiği, bu davetlerle ilgili Temsilciler Meclisi Etik Komisyonu’na sunulan belgelerde, gezilere ait masrafların Öksüz’ün yönettiği STK tarafından üstleneceğinin açıklandığı ifade edildi.

RÜŞVET DAĞITMIŞ

Ancak masrafların Öksüz’ün yöneticiliğini yaptığı STK tarafından değil Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR tarafından karşılandığının ortaya çıktığı kaydedildi. Habere göre, Öksüz düzenlenen geziler dışında dokuz ABD Kongre üyesine ve 32 personele binlerce dolarlık hediye de aldı. ABD’de Kongre üyelerinin katıldığı bu tip etkinlikler etik yasası kapsamında sıkı bir şekilde takip edilirken, masrafların nasıl karşılanacağına ilişkin detaylı bildirimde bulunulması gerekiyor. Ancak, Öksüz’ün yönettiği STK’nın söz konusu gezi ve hediyelerin masraflarıyla ilgili Temsilciler Meclisi Etik Komisyonu’na sahte belge sunduğu ve bu sebeple arananlar listesine alındığı bildirildi. Kemal Öksüz’ün ABD vatandaşlığını kazandıktan sonra ismini Kevin Öksüz olarak değiştirdiği de belirtildi. Haberlerde Kemal Öksüz’ün Türkiye’de aranan Adil Öksüz’ün kardeşi olduğuna dair bir detay bulunmuyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!