ABD’liler sahra hastanesi kuruyor

Güncelleme Tarihi:

ABD’liler sahra hastanesi kuruyor
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 27, 2023 07:00

Depremlerin ardından Türkiye 'ye gelen ABD askerleri, Hatay Mustafa Kemal Ãœniversitesi bahçesine 100 yataklı, acil servisi ve 2 ameliyat odası bulunan sahra hastanesi kuruyor.Â

Haberin Devamı

Hastanenin tamamlanması için  ABD Hava ve Deniz Kuvvetleri'ne bağlı askerler çalışıyor. Tamamlanan tesis, Sağlık Bakanlığı'na devredilecek.

100 YATAK KAPASÄ°TELÄ°

10 çadırdan oluşan sahra hastanesi basına gezdirildi, donanımına ilişkin bilgi verildi.  ABD Deniz Kuvvetleri'nden Yarbay Jeffrey Castiglione, "Buraya Türk Sağlık Bakanlığı'nın talebi üzerine geldik ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı ile koordineli çalışıyoruz. Bu sahra hastanesi, 100 yatak kapasiteli olacak. İçerisinde pediatri gibi özel birimler ve acil odası bulunacak. Hastaneyi kurulumu bittikten sonra Türk Sağlık Bakanlığı'na devredeceğiz" dedi. ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Afet Müdahale Ekibi (DART) Başkanı Stephen Allen de AFAD ile koordineli olduklarını belirterek, "Türk Sağlık Bakanlığı'nın direktifleri ile koordineli çalışıyoruz. Böyle bir afetin ortasında bile, Türk Sağlık Bakanlığı yetkilileri muhteşem bir iş çıkarıyor. Tüm ekipleri, etkin bir şekilde çalışıyorlar" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

ABD’liler sahra hastanesi kuruyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!