ABD'li senatör McCain: NATO Kaddafiyi öldürürse iyi olur

Güncelleme Tarihi:

ABDli senatör McCain: NATO Kaddafiyi öldürürse iyi olur
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2011 19:40

Amerikalı Cumhuriyetçi Senatör John McCain, NATO'nun askeri merkezi hedef alan hava saldırılarında Libya lideri Muammer Kaddafi'yi öldürmesi durumunda bunun "iyi birşey" olacağını söyledi.

McCain, CBS televizyonunda yayımlanan "Face the Nation" programında yaptığı açıklamada, "Kaddafi'nin komuta kontrol yetisini yok etmeleri gerektiğini, Kaddafi'nin bu yüzden ölmesinin veya yaralanmasının iyi olacağını" belirtti.
"Libyalı muhaliflerin başarılı olmasına yardım etmek, Kaddafi'yi ve onunla birlikte olan herkesi devirmek için bir stratejiye sahip olmaları gerektiğini" ifade eden McCain, ABD Başkanı Barack Obama'nın Libya meselesiyle ilgilenme biçiminden tatmin olmadığını, ABD'nin arka planda kaldığını kaydetti.
McCain, ABD'nin, NATO'nun Libya operasyonuna daha fazla hava gücü katkısında bulunması gerektiğini savunarak, "Savaşa tekrar katılmalıyız. Buradan çıkacak kötü sonuç, sonrasında El Kaide'ye kapıyı açacak bir çıkmaz olur" diye konuştu.
Bir diğer Amerikalı Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham da, "Fox News Sunday" programında yaptığı açıklamada, Muammer Kaddafi'nin, uluslararası hukukun dışında hareket ettiği ve sivillere saldırdığı için "meşru bir askeri hedef" olduğunu kaydetti.
Graham, Kaddafi için "Sorunun kaynağı o. Libya'nın meşru lideri değil. Ya adalet önüne çıkarılmalı ya da öldürülmeli" dedi.
Bu arada Libya hükümetinin sözcüsü Musa İbrahim, NATO güçlerinin gece düzenlediği hava saldırısında öldüğü açıklanan, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğullarından Seyfül Arab Kaddafi'nin en küçük değil, en küçükten bir önceki oğlu olduğunu söyledi. Saldırıda Kaddafi'nin 3 torununun da öldüğü bildirilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!