ABD'li kadın "güneş ışığı" diyetini bıraktı

Güncelleme Tarihi:

ABDli kadın güneş ışığı diyetini bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2013 13:41

ABD’nin Seattle eyaletinde yaşayan 65 yaşındaki Naveena Shine, vücudun sadece güneş ışığından gerekli besini alabildiğini ve yemek yemenin gereksiz olduğunu kanıtlamak için girdiği su diyetini 47 gün sonra sona erdirdi.

Haberin Devamı

Yemek yemeyi reddettiği günlerde vücut ağırlığının yüzde 20’sini kaybeden kadın, ne yaptığını bilmeden kendisini taklit edenlerin ölebileceğini düşündüğü için yeniden yemeye başlayacağını söyledi.

Seattle Times gazetesine konuşan Shine, “Benim yaptığımı görüp, bunu yapabileceğini düşünenler, ip üstünde yürüyen akrobatlara bakıp ben de bunu yapabilirim diyenlerden farksız” dedi.

Shine, önce inanç sistemlerini oturtup, ruhsal olarak güneş ışığı ile beslenmeye kendilerini hazırlamayanların bu diyette hayatta kalmalarının mümkün olmadığını söyledi. Kadın yaptığının çok tehlikeli olduğuna dair aldığı uyarıları da göz önünde bulundurduğunu belirtti.

Güneş ışığı diyeti yaptığı süre boyunca bol bol su içen ve bazen az sütlü çay da tükettiğini açıklayan kadın, yavaş yavaş yeniden yemek yemeye başlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Dünyada şu anda sadece güneş ışığı ve oksijenle yaşayabileceğini düşünen 5 bin kişi olduğuna inanılıyor. Doktorlar insanların fotosentezle hayatta kalmasının söz konusu olamayacağını söylerken şimdiye dek bunu deneyenlerden dördünün hayatını kaybettiğine dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!