ABD'li generaller Ankara'ya geliyor

Güncelleme Tarihi:

ABDli generaller Ankaraya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2005 10:53

ABD'nin, Irak ve Afganistan'daki operasyonlarından sorumlu Merkezi Kuvvetler Komutanı Orgeneral John Abizaid ile Avrupa Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Jomes Jones, yarın Ankara'ya gelecek.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, üst düzey iki ABD'li komutanın birlikte gerçekleştirdikleri ziyaretin gündemini, Irak'taki terör örgütü PKK varlığı ve konuyla ilgili gelişmeler oluşturuyor.

ABD yönetiminin talebi üzerine Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda gerçekleştirilecek görüşmelerde, Orgeneral Abizaid ile Orgeneral Jones'a, terör örgütü PKK hakkında üst düzey komutanlar tarafından detaylı bir sunum yapılacak.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'le de görüşecek olan komutanlar, terör örgütü ve faaliyetleri hakkında bilgilendirilecek. Orgeneral Jones, yarın, açılışı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök tarafından 28 Haziran 2005 tarihinde yapılan Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi'ni (TMMM) de ziyaret edecek. Merkez, dünya barışını tehdit eden teröre karşı birleşen ülkelerin beklentileri doğrultusunda, akademik boyutu da içerecek şekilde, çalışma, koordinatörlük ve danışmanlık yapıyor ve sonuçlar üretiyor.

Haberin Devamı

ABD'li komutanların TMMM ziyareti sırasında ABD ordusuyla merkezin ortak faaliyet yürütmesi yönünde bir mutabakatın imzalanması öngörülüyor. Merkez ziyareti sırasında iki ordu adına ortak bir açıklama yapılması da bekleniyor.

ABD'li komutanların yarın akşam Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda Orgeneral Özkök tarafından verilecek yemeğe katılması da planlanıyor.

Orgeneral Abizaid ile Orgeneral Jones ve beraberlerindeki heyet, 9 Eylül Cuma günü de sürdürecekleri görüşmelerin ardından Türkiye'den ayrılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!