ABD'li diplomata tepki

Güncelleme Tarihi:

ABDli diplomata tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2001 00:00


Ferah IŞIK
DENİZLİ (DHA)

Denizli'de sivil toplum örgütleri kente 23-24 Mayıs'ta gezi düzenleyip Sanayi ve Ticaret Odası başta olmak üzere çeşitli kurumları ziyaret eden ABD Ankara Büyükelçiliği'nde görevli siyasi diplomat Kurt Hallberg'e tepki gösterdi.

ABD'li diplomatın gezisinden sonra Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İbrahim Aba, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ercan Yücal, Baro Başkanı Yıldırım Aycan, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa, Ziraat Odası Başkanı Haldun Tellioğlu, Eğitim-Sen Başkanı Hüseyin Öztürk, KESK Dönem Sözcüsü Nursel Sevinç, Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Tekin Özen, Denizli Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Bekir Urganlıoğlu, Tabip Odası Başkanı Hüseyin Cahit Dartanel, Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Ayşe Sayın, Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Hüsnü Önel, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Nazmi Ermiş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Cengiz Çivi ve DİSK Genel-İş Şube Başkanı Ahmet Kansız ortak açıklama yaptı.

Açıklamada ABD'li diplomatın gezisinin Devlet Bakanı Kemal Derviş'in Denizli'ye bu ay içinde yapacağı gezinin öncesine rastladığına dikkat çekilerek, ``ABD'li diplomat, Derviş'in siyasal geleceğini hazırlama görevini üstlendi. Elçilik görevlisi içişlerimize karışarak nezaket sınırlarını aşmıştır'' dedi.

MÜDAHALE ETTİ

ABD'li diplomatın Denizli'de yaptığı incelemelerdeki davranışlarıyla Türkiye'nin ulusal bağımsızlığına ve bölünmez bütünlüğüne müdahalede bulunduğu öne sürülen açıklamada, Hallberg'in iş dünyasıyla yaptığı görüşmelerde, ``Derviş'in Türkiye'deki siyasi geleceğini nasıl buluyorsunuz?'', ``Derviş'in Denizli'ye yapacağı ziyarette kendisine mesajınız ne olacaktır?'', ``Yaşadığınız bu krizlerin Türkiye için bir fırsat olduğunun farkında mısınız?'', ``Bu krizden çıkış önerileriniz nedir?'' gibi sorular yönelttiğine dikkat çekildi. Açıklamada, ``Bütün bu davranışları kabul etmemiz mümkün değil. Ülkemizin sorunlarının ve çözümlerinin görüşüleceği tek adres TBMM'dir. Çözümü ABD'li diplomat arayamaz. Ulusal bağımsızlığımız büyük zarar görmüştür. Bu tepkilerin çığ gibi büyüyerek ülke sathına yayılmasını bekliyoruz'' dendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!